Annons

Debatt: Buntar ihop alla äldre

Debatt | 24 Maj 2020 11:49

Insändarskribenten vill tacka alla som visar respekt.

FOTO: Pixabay

Folkhälsomyndigheten har buntat ihop äldre till en enda jättestor grupp medborgare. Alla mellan 70 och 107 är i en och samma riskgrupp. Att det skiljer över 30 år mellan de yngsta och de äldsta spelar ingen roll, tydligen. Alla är lika sköra, har lika dåliga lungor, har levt lika slitsamma liv och mår likadant, fysiskt såväl som psykiskt.

Är du 70-plussare ska du ha hjälp. Och i vissa trapphus finns lappar om att det är bra att handla åt 70-plussare. Det verkar omtänksamt, men är det färdigtänkt?

Åldersfixering

En 60-åring kan vara försvagad men en sjuttioåring frisk och pigg. Varför är inte hälsostatus viktigare än ålder? Detta är åldersfixering.

Därför är det inte konstigt om yngre medborgare törs leva ungefär som vanligt: träffas och festa, öla och fika. Gång på gång får de ju höra att de inte tillhör någon riskgrupp. De har inte fyllt 70. Håller sig alla gamlingar hemma är det ju fritt fram för de yngre. Lydiga gamla, fria unga. Ingen fara, alltså?

Fast alla ska tvätta händerna. Samt hålla avstånd, vilket det är si och så med tyvärr.

Tack alla som visar respekt och använder sig av sunt förnuft!

Läs fler debattartiklar här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bil fattade eld under färd på E6

Blåljus På måndagen strax före lunch fick räddningstjänsten in ett larm om en brinnande bil på E6 ...

"Kommunikationen brister i alla led"

Vård Lisa Barkman, 26, före detta kungsbackabo och blivande civilekonom som varit med om att skriva en kandidatuppsats om Kungsbackas hemtjä...

Mikael har bäst köttproduktion i Halland

Jobb & Pengar För fem år sedan bytte Mikael Magnusson på Myrekulla gård ut mjölkossorna mot köttdjur. I veckan ...
Annons