Annons

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt | 29 September 2020 16:03

Uppdraget har nu gått till kommunens tjänstemän, att se över hur man skulle kunna rita om torget igen. Jag undrar då varför inte ”lyssna av” vad vi innevånare vill ha, innan det byggs om?

Mycket kommer dessutom att hända runt torget. Brända tomten skall förhoppningsvis bli bebyggt, Facklanhuset skall rivas och något nytt byggas. 

När torget skulle göras om genomfördes en arkeologisk förundersökning och utgrävning av Riksantikvarieämbetet. Viktigt var att markera hur det en gång sett ut och vad som låg dolt cirka en halvmeter under Stortorget innan staden brann ned 1846 och en helt ny stadsplan kom till. Är detta inte längre viktigt?

Man skyller nu på att de förut så viktiga ljussatta kyrkbänkarna är i vägen. Ja, det är nog många invånare tyckt, men då jag skrev insändare om detta, var svaret ett helt annat än idag.

Nu kan man, enligt M. Neptun, skylla på att “det är väldigt dålig kvalitet på dem. Vi måste göra något där. Antingen får vi renovera varenda bänk eller så måste vi ta bort dem helt och hållet.”

Undra vad företaget ni köpt dom av skulle säga om det yttrandet? Tycker det är lite roligt ändå att M.Neptun erkänner det som jag skrev 2012,  att “som det är nu så är det lite av en stenöken”. Det är den känslan man får. M.L undrar också; Varför ska vi ha parkeringar där? Ja, det är nog många som undrat. Behövs inte våra skattepengar till viktigare saker?

Mvh
Agnetha Ernegård

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

  • Varför inte ett glastak på torget och göra en enda stor saluhall på nuvarande stenöken? Med en mångfald av gratis parkeringar.
    Då kanske det blir lite kommers igen? …efter alla år…

Läs Även

Nobben för Långabron

Bostad Det blir inget ekonomiskt bidrag till en nybyggnad av Långabron i Särö. Det är kommunledningens ståndpunkt. – Vi ...

Döms för att ha kränkt boende

Blåljus En anställd på ett LSS-boende i Kungsbacka döms för att ha en kränkt en av de ...

Forsbergavtal har överklagats

Politik Hans Forsbergs fallskärm har nu överklagats till förvaltningsrätten. En invånare anser att kommunstyrelsen var jävig. ...
Annons