Annons

Åtalas för mordet på Inlag

Idag åtalas den 63-årige man som sedan förra året suttit häktad misstänkt för mordet på Inlag, sommaren 2019.

Blåljus | 10 Augusti 2020 11:47

Den 29 augusti hittades en man död i sin bostad på Inlag.

FOTO: Foto: Josefine Julén

Larmet kom från hemtjänsten, på förmiddagen torsdag den 29 augusti.  I sitt sovrum låg en man i 60-årsåldern död.

Ambulans och polis tillkallades och två män anhölls senare samma dag misstänkt för mord. Båda var grannar och bekanta till den mördade mannen. Den äldre av dem, en nu 63-årig man, släpptes senare. Men i november skiftade misstankarna och den häktade släpptes medan 63-åringen i sin tur häktades misstänkt för mord.

Två anhölls misstänka

Mannen som först var häktad hade den mördade uttryckt rädsla för. Han hade tidigare bott i en av lägenheterna på Inlag, men blivit avhyst, för att sedan ockupera ett boende. Den nu åtalade 63-åringen däremot beskrivs som lugn. Han måste sedan flera år använda rullator eller hålla sig i något för att kunna gå. Däremot ska han tidigare uttryckt att han ska döda den avlidne, eftersom han inte betalat för ett soffbord. Hemtjänstpersonal hörde honom, men beskriver att det uttalades skämtsamt.

I förhör berättar 63-åringen att de två har haft en konflikt i 20 år, om allt från pantburkar till skulder. Men eftersom de känt varandra sedan de var barn, tog ingen speciellt illa vid, menar han.

DNA från båda

Polisens förundersökning visar att mannen mördades i sitt eget sovrum. Analys och slutsatser från Nationellt forensiskt centrum slår fast att han först fick åtminstone ett kraftigt slag i huvudet när han låg i sängen. När han senare satt eller ställt sig upp, ska han ha stuckits i bröstet med en kniv.

I hallen stod två golfklubbor med blod från den mördade och DNA från den åtalade 63-åringen. På verandan utanför bostaden satt en kniv som också hade spår från de båda.
63-åringen hade dessutom brottsoffrets DNA under sina fingernaglar.

Nekar till brott

Men 63-åringen nekar konsekvent till brott. Han har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Den visar att han inte led av någon allvarlig psykisk störning vare sig vid gärningstillfället eller nu. Det förelägger inte heller något hinder för att han ska kunna dömas till fängelse.

 

Tidigare i NH:

Advokat begär fler åtgärder i inlagsmordet

Inlagsmordet på paus i väntan på resultat

Ny man anhållen för mordet

Misstänkta har kopplingar till offret

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Hair by Angels kan bli Årets frisörföretag

Nyheter I dagarna blev det klart vilka som tävlar om titeln Årets frisörföretag, bland de nominerade finns Hair ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...
Annons