ÅSIKTER 2021-12-31 KL. 11:55

Krönika: Vilket år - men nu tittar vi framåt

Av Stefan Pettersson

Dags att summera 2021 – och vilket år att sammanfatta!

Krönika: Vilket år - men nu tittar vi framåt

Vi rivstartade året med att gå från två till tre tidningar i veckan – e-tidningen på söndagar föddes den 31 januari. För att klara av satsningen på tredagars har vi under året anställt tre reportrar, vilket numera tillhör ovanligheterna på en liten tidningsredaktion i vårt avlånga land. Söndagstidningen har snabbt blivit populär och om du missat den så tycker jag att du ska läsa den redan på söndag. Saknar du ditt inlogg är det bara att kontakta vår prenumerationsavdelning så får du hjälp.

I våras var det dags att presentera Norra Hallands nya layout. Målsättningen var att få en piggare och mer modern layout. Och frågar ni mig så blev det ett rejält lyft – och vi minskade inte storleken på texten (något som brukar påpekas när tidningar gör en ansiktslyftning).

Hösten inleddes med att vi bytte digital plattform, för att få en snabbare sajt med mer innehåll. Sajten är nu mycket snabbare och vi har också kunnat lägga till nya funktioner. Den mest efterlängtade är vår spelare för rörlig film och bildspel. Om ni inte redan sett den så är det hög tid att göra det. Den har blivit en supersuccé och har redan över 300 000 startade strömmar i månaden. Det klipp som lockat i särklass mest är vargbesöket i Kungsbacka, med 40 000 visningar!

Och som grädde på moset har tidningen firat 100 år. Det startade med teckningstävlingen för lågstadiet med drygt 270 teckningar på temat hur Kungsbacka ser ut om 100 år. Därefter var det dags för konstsalongen, där drygt 100 konstnärer ville delta. Tanken med konstsalongen var att ge konstnärer en möjlighet att visa upp sig, men framför allt att få in pengar till Kungsbacka Kvinnojour. Och det lyckades över förväntan, så nu har kvinnojouren fått ett välkommet bidrag på 26 800 kronor. Det känns alldeles utmärkt att kunna stötta en tyvärr behövlig verksamhet.

Sist men inte minst blev det stort firande på 100-årsdagen den 9 december. Tårta och kaffe på vår bakgård vid lunchtid byttes mot underhållning i Elof Lindälvs aula på kvällen. När ridån gick ner kunde vi andas ut – ja, vi gjorde det! Och vi fixade allt på egen hand. Det är vi stolta över.

Det har varit mycket slit med 100-årsfirandet, men det har det varit värt. Efter att ha hämtat andan så tar vi nu fart mot 2022. Det kommer att hända nya saker då också – så häng med!

Ha ett gott nytt år.


SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-