ÅSIKTER 2022-05-13 KL. 13:00

Krönika: När Norra Hallands kommentarsfält exploderade

Av Stefan Pettersson

Krönika: När Norra Hallands kommentarsfält exploderade

Facebook är för tidningar den viktigaste vägen att nå ut via sociala medier. Utan Facebook skulle vår och andra tidningars räckvidd minska markant. Men samtidigt är Facebook en konkurrent på annonsmarknaden, så det är ändå lite kluvet att ge en konkurrent mer material som driver trafik. Men vi måste finnas där och då får vi acceptera de negativa effekterna.

Samtidigt så har många annonsörer en övertro till Facebook. Det är många gånger som jag hört: ”Facebook är perfekt för vi når alla som gillar oss.” Det stämmer inte alls, om nu inte annonsören lägger väldigt stora summor på att annonsera på Facebook. Men så brukar inte vara fallet. Jag kan återkomma till det en annan gång.
Nu till förra veckans explosion. Det handlar om vår artikel om att A-traktorförare anser att de nya reglerna för A-traktorer är löjliga. Då briserade bomben. Det känns som att alla har åsikter om A-traktorer. På en vecka har artikeln drygt 1 100 kommentarer på vår Facebook-sida! Det är en rekordsiffra som vi (vad jag minns) aldrig varit i närheten av. Vanligtvis är vi mycket nöjda om vi har 70-80 kommentarer.
Och åsikterna går verkligen isär. Det är allt från att låta ungdomarna vara, att A-traktorer borde förbjudas, till att alla vuxna borde ha bättre trafikvett. En rätt fantastisk mix av olika åsikter och precis som det ska vara, så länge ingen går över gränsen och det blir rena personangrepp. Gå gärna in och läs i tråden på vår Facebook-sida.

För egen del kan jag inte påstå att jag jublar när jag hamnar bakom en A-traktor, framför allt inte när det är 60 eller mer som hastighetsgräns. Eftersom jag pendlar in till Kungsbacka varje dag så råkar jag på många A-traktorer, men jag har hittills inte råkat på någon ung förare som visat upp dåligt trafikbeteende. Snarare tvärtom, de är hjälpsamma och håller sig så gott det går ut mot vägrenen. Däremot har jag sett många vansinnesomkörningar över dubbla spärrlinjer och i korsningar, eller vid möte. Så när det kommer till trafikvett verkar det i stället vara en bristvara hos många äldre förare, inte bland de yngre.

Ha en
trevlig helg.


SENASTE TV-NYHETERNA

Förarbevis ett krav för vattenskoter
NYHETER 2022-05-28 KL. 13:00

Förarbevis ett krav för vattenskoter

Nya regler inför sommaren – många har ansökt

Får svårt ta hand om flyktingar
NYHETER 2022-05-28 KL. 09:00

Får svårt ta hand om flyktingar

Bostadsbolagen ser överställen som skulle kunna vara möjliga

Adaam och Lova till årets School’s out
NYHETER 2022-05-27 KL. 19:00

Adaam och Lova till årets School’s out

Lanbit i gång igen
NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00

Lanbit i gång igen

Husägare överklagar beslut om badstörning
NYHETER 2022-05-27 KL. 13:30

Husägare överklagar beslut om badstörning

Debatt: Svik inte pensionärerna i Halland
DEBATT 2022-05-27 KL. 11:00

Debatt: Svik inte pensionärerna i Halland

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

BLÅLJUS 2022-05-29 KL. 08:46
Storbråk på kroggatan
SPORT 2022-05-28 KL. 18:10
Oavgjort i toppmötet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.