Annons

40-tal rutor krossade på Fjärås Bräckaskolan – polisen vill ha tips

Rutor längs en hel långsida krossades i helgen på Fjärås Bräckaskolan. Det handlar om cirka 40 rutor och skadegörelse för flera hundratusen kronor.
– Det är förstört något så fruktansvärt, säger vaktmästare Micael Andersson.

Skola | 13 Januari 2021 09:55

Fjärås Bräckaskolan har i helgen utsatts för omfattande skadegörelse.

FOTO: Micael Andersson

Hur fönsterna krossats vet man inte i dagsläget, men man misstänker att gärningspersonen använt sig av ett spetsigt tillhygge eller en spetsig sten.

– Ett 40-tal rutor är sönderslagna på en skola som vi flyttade in i definitivt i augusti. Systematiskt har man gått efter en hel långsida och tagit alla rutor, på den sida av skolan som är vänd från bebyggelsen, säger vaktmästare Micael Andersson.

Säkerhetsglas

Tur i oturen så leder de krossade rutorna inte in i några klassrum utan det handlar om ytterglas. Det innebär att sluppit glaskross inne i skolan.

– Det är säkerhetsglas som går sönder som en bilruta. Det innebär att vi aldrig behövde stänga entrédörrarna, säger Micael Andersson.

Skadegörelsen ska ha inträffat i söndags eftermiddag eller kväll, enligt uppgifter från pedagoger och elever. Skolan har tidigare varit ganska förskonad från skadegörelse.

– Det hårdaste som brukar hända är att en bandyklubba flyger in i ett fönster av misstag, säger Micael Andersson och fortsätter:

– Det har mest varit skadegörelse på högstadiet i Fjärås, simhallen och i Fjärås centrum. Men det är något som inte stämmer i Fjärås just nu. Det är otroligt mycket skadegörelse, även i trädgårdar och privata fastigheter.

Vittnen sökes

Polisen söker vittnen till händelser eller personer som på annat sätt kan veta mer om skadegörelsen. Det handlar i detta fall om fönsterkross för flera hundratusen kronor.

Vet du något, kontakta polisen på 114 14.

Polisen vill ha tips om vem som kan tänkas ligga bakom skadegörelsen.

Mer läsning:

Vaktbolag ska stoppa skadegörelse på skola

Fler blåljusnyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Motorsågsmannen anhållen

Blåljus Den man som igår kväll gick in på en krog med en motorsåg, hittades av polisen i ...

Stjernbergs automation i konkurs

Jobb & Pengar För två år sedan firade företaget tioårsjubileum. Nu läggs Stjernbergs automation ner och 14 personer förlorar ...
Annons