Annons

Ville försvara JSM-guldet – besegrades i finalen

I helgen avgjordes bordtennis-SM i Eskilstuna. Åsatalangen Filippa Bergand hade som mål att försvara sitt JSM-guld men fick tillslut se sig besegrad i finalen.
Sport | 03 Mars 2019 17:59

Filippa Bergand åkte till SM i Eskilstuna för att försvara sitt guld. Arkivfoto

 

Bordtennis-SM i Eskilstuna är nu avgjort. Åsatalangen Filippa Bergand hade som mål att försvara sitt JSM-guld men fick tillslut se sig besegrad i finalen.

 

BORDTENNIS. När Norra Halland nådde Åsaspelaren Filippa Bergand under söndagen var hon påväg hem från SM-helgen tillsammans med sina lagkamrater i Eslöv BTK. Hon berättade att hon är glad att mästerskapet är över, eftersom det varit otroligt påfrestande för henne mentalt.

Hon hade klivit in i tävlingen med målet att försvara sitt efterlängtade JSM-guld från 2018. Men i finalen fick hon se sig besegrad av Christina Källberg från Köpings BTK.

– Jag skulle ha löst guldet i U21-klassen. Där hade jag ett alldeles för bra läge för att förlora för att tala från hjärtat. Det gör ont att förlora och det finns inte mycket jag hatar mer än det, säger Filippa Bergand.

 

Även i klassen mixdubbel tog hon sig vidare till finalen tillsammans med superlöftet Truls Möregårdh, efter att ha besegrat Tilda Johansson och Harald Andersson från Halmstads BTK i semifinalen. Men för andra gången fick Filippa Bergand nöja sig med en andraplats, efter Matilda Ekholm från Boo KFUM och Mattias Falck från Halmstads BTK.

 

Båda damerna var hennes toppkonkurrenter i seniorklassen, där hon föll i semifinalen mot Matilda Ekholm. Målet för Filippa Bergand var att hamna på en medaljplats, vilket hon tillslut gjorde – hon delade tredjeplatsen med Christina Källberg.

Överlag är hon dock stolt över sin prestation, utefter förutsättningarna inför mästerskapet menar hon.

– Jag fick medalj i alla klasser jag ställde upp i vilket såklart är något att vara stolt över, säger hon.

 

Läs mer om tävlingen i tisdagens tidning.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Åsacupen tvingas ställa in

Fotboll Folkhälsomyndighetens restriktioner sätter käpparna i hjulen för Åsacupen. De tvingas nu ställa in turneringen som ...

Två snabba skrämde motståndaren

Fotboll Två tidiga mål – sedan var det klappat och klart. Åsa IF tog sin andra seger av tre möjliga ...

Lerkils juniorer avgjorde derbyt

Fotboll Ett rutinerat Åsa IF kom med en premiärkross i ryggen. Ett ungt Lerkils IF skulle spela sin första ...
Annons