Annons

Stuga brann ner i Frillesås

En stuga i Frillesås brann ner natten till lördagen. Ingen människa ska ha kommit till skada, men värdefull konst förstördes. (Uppdaterad)

Blåljus | 12 Juni 2021 08:23

Larmet om en brand i lada på Landavägen kom strax efter midnatt. Men det visade sig snabbt vara en villa. Rökdykare kunde konstatera att det inte fanns några personer i huset.

Huset var övertänt och det var inte mycket mer att göra än att hindra att branden spred sig. Räddningstjänsten stannade kvar för eftersläckning några timmar och ska kontrollera brandplatsen igen under lördagsförmiddagen.

Vad som orsakat branden är oklart, och som rutin har en anmälan om mordbrand upprättats.

Enligt Kungsbacka-Posten tillhörde stugan konstnären Helena Blomljus.

– Det är konst sedan 20 år tillbaka. Och inte bara det. Jag hade sparat en massa fotoalbum. Det är så väldigt många minnen och känslor. Det känns fruktansvärt. Jag har även använt stugan som ateljé, säger hon till K-P.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons