Annons

Varning för snöfall och kuling

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Halland och en klass 1-varning för kuling i Kattegatt. Vad det gäller snö ser det ut att handla om mycket små mängder i Kungsbacka idag.

Trafik | 13 Januari 2021 09:01

SMHI varnar för snöfall som kan ge halka på vägarna idag.

FOTO: Pixabay

Strax före klockan 06 i morse utfärdade SMHI en klass-1 varning för snöfall i Hallands län. Det handlar om snöbyar som kan ge en decimeter snö och delvis falla som blötsnö.

Det innebär att det blir risk för halka på vägarna.

Enligt SMHI gäller varningen främst södra Halland under onsdagen. Men vid lunchtid idag kan det komma 0,1 millimeter nederbörd i form av snö i Kungsbacka. Temperaturen förväntas ligga runt minus ett.

Blåsigt i Kattegatt

En klass 1-varning för kuling har utfärdats för Kattegatt. Vinden beräknas tillta under onsdag eftermiddag från nordost med cirka 15 meter per sekund.

Det innebär att det är farligt för fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Mer läsning:

Så ska fler lockas bli brandmän 

“Bygg golfbana vid Tjolöholm”

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Motorsågsmannen anhållen

Blåljus Den man som igår kväll gick in på en krog med en motorsåg, hittades av polisen i ...

Stjernbergs automation i konkurs

Jobb & Pengar För två år sedan firade företaget tioårsjubileum. Nu läggs Stjernbergs automation ner och 14 personer förlorar ...
Annons