Annons

"Bygg golfbana vid Tjolöholm!"

Fler evenemang? Vackrare trädgård? Spännande utställningar? Det är inte lätt att få ekonomin för Tjolöholms slott att gå runt. Nu finns ett nytt förslag: en golfbana på marken intill!

Jobb & Pengar | 12 Januari 2021 15:45

Tjolöholms slott.

FOTO: Ann Kristin Ekman

Förslaget kommer från den kände golfentreprenören Peter Teiffel. Han var med och grundade Vallda Golf & Country Club och var därefter vd på klubben fram till 2018.

Men nu har han alltså ett nytt projekt i sikte.

I ett brev till kommunstyrelsens ordförande Lisa Andersson (M), tillika ordförande i stiftelsen Tjolöholm, skriver Teiffel att en golfbana skulle kunna stärka ekonomin för anläggningen:

”Med tanke på att det kräver stora resurser för att hålla igång både slott och omgivningar så är det viktigt att se till att intäktssidan förstärks för en hållbar ekonomi på sikt. Fler verksamheter på samma ställe gynnar ekonomin genom att dra fler och återkommande kunder. För t ex en krögare skulle ett ökat kundunderlag innebära en större möjlighet att driva en bra restaurang med utökade öppettider, vilket i sin tur skulle locka ännu fler besökare till Tjolöholm.”

Han menar också att det skulle gå att bygga en bana som inte stör naturvärdena. Tanken är ”en brittisk hedbana som smälter in i miljön med begränsat krav på bevattning och gödsling.”

Nu undrar Teiffel om möjligheten att få arrendera mark. I så fall tänker han ta fram ett förslag på hur verksamhet och bana skulle kunna se ut.

Norra Halland har sökt Lisa Andersson för en kommentar.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sjuksköterskor sökes för covid-vaccination

Vård Kungsbacka kommun söker personer med sjuksköterskeutbildning för att förstärka det team som jobbar med vaccination ...

Motorsågsmannen anhållen

Blåljus Den man som igår kväll gick in på en krog med en motorsåg, hittades av polisen i ...

Stjernbergs automation i konkurs

Jobb & Pengar För två år sedan firade företaget tioårsjubileum. Nu läggs Stjernbergs automation ner och 14 personer förlorar ...
Annons