Annons

Tränarskiftet gav ingen premiäreffekt

Tölö IF:s huvudtränare Matilda Bergstrand har tagit en paus, då hon är höggravid. Managern Daniel Pereira har tillfälligt tagit över men hans grönsvarta lag fick ingen seriepremiär att minnas.

Fotboll | 23 Juni 2021 21:29

Det blev en ny förlust för Tölö som nu får ladda om till derbyt mot Onsala.

FOTO: Arkivfoto: Christian Johansson

Matchfakta: Division 2

Tölö IF – Utbynäs SK 1 – 5 (1–3)
0–1 (5), 1–1 (16) Isabell Esser, 1–2 (38), 1–3 (43), 1–4 (69), 1–5 (82)

Tölömålvakten Kajsa Guldbrandsen kollade så att en Utbynäsanfallare var okej. Då var gästernas Stefania Ferrario påpasslig och lobbsköt in 4–1 över en förvånad hemmakeeper. Matchuret hade tickat upp på 69 minuter och det var god natt för Tölö IF.

– Det var inte riktigt det vi hade tänkt oss i premiären. Det är oturliga mål vi släpper in, säger Daniel Pereira.

 

Tölö IF försökte straffa de blågulas högt stående backlinje, men djupledslöpningarna blev gång på gång avblåsta för offside. Ibland solklara, en del mer tveksamma som när Tölötränaren Daniel Pereira varnades för protester.

– Jag tyckte linjemannen stod och sov. Men så som våra anslutningar såg ut är det inte säkert att det hade spelat någon roll.

 Det här var inte hemmalagets match. Strax före halvtidsvilan kopplade bortalaget greppet och släppte det inte sedan. Tölö IF vaskade fram chanser för att skapa nerv men ineffektiviteten var slående.

Line Arenäs begravde ansiktet i händerna efter att ha satt ett vänsterinspel över ribban.    

– Jag vet inte hur många frilägen och öppna mål vi skapade, vi borde ha förvaltat några av dem. Det är tungt, vi hade tillräckligt med målchanser för att siffrorna skulle se annorlunda ut, säger Daniel Pereira som kom in som manager inför den här säsongen. När ordinarie huvudtränaren Matilda Bergstrand klivit ett steg tillbaka för att hon är gravid har han tagit över huvudansvaret.

– Vi pratar en hel del. Det är inga konstigheter. Tjejerna känner mig och jag kör på med det vi kommit överens om. Jag har sagt att så fort Matilda säger att hon kan vara med så kommer hon ner igen.

 

Läs fler sportnyheter här. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Duellen som kan avgöra seriefinalen

Fotboll Den ena har gjort 21 mål på åtta matcher och den andra är en viktig kugge i ett försvar ...

Tränarskifte i Särökometerna

Handboll Mikael Rudvall var med och lotsade Särökometerna HK:s herrar från bottenlag i trean till avancemang till ...

Efter dramatisk vändning lever hoppet

Fotboll Efter 77 minuter såg det ut som att säsongen var över. Vid full tid kunde IFK Fjärås ...
Annons