TRAFIK 2022-03-29 KL. 11:45

Så ska mopedbilarna få plats

Av Kristian Alm

Explosionen av antalet mopedbilar har ställt till det med parkeringar. Vid Kapareskolan ska nu vildparkeringen stävjas genom att fler parkeringsrutor märks upp.

Så ska mopedbilarna få plats
Det är trångt vid Kapareskolan med alla mopedbilar. Nu ska fler p-p-platser skyltas upp för att stoppa vildparkering. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

För ett år sedan kunde Norra Halland berätta om hur allt fler elever har mopedbil och hur det blivit svårt att få plats på skolornas parkering. Det medförde att en del ställde sig lite var som helst.
Allra värst var trängseln vid Kapareskolan, där rektorerna kontaktade Serviceförvaltningen för att få hjälp med fler platser.
- Vi har fördelen att skolan har mycket egen mark och många hårdgjorda ytor. Mopedbilarna är ju smalare än vanliga bilar så det skulle också gå att måla smalare parkeringsrutor så att fler får plats, sa rektorerna Ingrid Schiller och Jens Alderblad till Norra Halland.
På de flesta andra högstadieskolor i kommunen var det då betydligt färre elever som körde mopedbil, även om både mopedbil och a-traktorer ökar överallt.
Kapareskolans rektorer var inte kritiska mot elevernas körning, utan det handlade om platsbrist.
Och nu har Service funderat ett tag och begär hos kollegerna på Teknik att de ska skylta upp fler p-platser. Det handlar om ytor intill skolan, men även borta vid Galaxen, alltså gamla Kyrkbyskolan.
– Det är inte tänkt att bli några avgifter, däremot ger det oss möjlighet att bötfälla de som ställer sig på platser som inte är markerade, säger Thomas Nilsson, enhetschef på Service fastigheter.


TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.