TRAFIK 2023-05-30 KL. 13:55

24 körkort drogs in vid polisens kontroller

Av Ronny Karlsson

Den gångna helgen gjorde polisen i Kungsbacka en insats för att kontrollera trafiken extra mycket. Resultatet blev hela 24 stycken indragna körkort.

24 körkort drogs in vid polisens kontroller
Polisen tog 24 körkort vid helgens kontroll i Kungsbacka. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Arkivbild: Johanna Simonsson.

TV-klipp och nyheter

Körkorten drogs in på grund av hastighetsöverträdelser, men där fanns också såväl rattfylla som drograttfylla som var skäl till att ta körkortet.

– Det är klart att det är många körkort som vi tog, kanske kan det här bli en tankeställare, säger kommunpolisen Jenny Sjöström.

Hon oroas av att hastigheten ökat på våra vägar och ser det beteendet på olika typer av vägsträckor.

– Det är ju inte fri fart bara för att man åker på en motorväg, vi har ju begränsningar av en anledning. Lägre fart räddar liv, säger Sjöström.

När det gäller fortförarna blir det upp till Trafikverket att bedöma hur länge körkortet ska vara indraget, medan de personer som kört berusade eller med droger i kroppen kan ställa in sig på rättsligt efterspel. Sjöström utesluter inte att det blir fler liknande kontroller av trafikanter framöver under sommaren.

– Det här visar helt klart att det finns ett behov av att jobba med beteendeförändringar i trafiken. Alla kan ha bråttom i bland, men man får tänka lite utanför sin egen värld, menar Sjöström.TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.