SPORT 2022-12-04 KL. 12:45

Total kollaps i andra perioden

Av Eric Andersson

Till stora delar var det ett jämnt derby mellan Lindome och Partille. Men en usel tiominutersperiod i mitten av matchen fällde avgörandet.
– Det är under all kritik, säger tränaren Mathias Bernvid.

Total kollaps i andra perioden
Lindome IBK tappade matchen i andra perioden. Foto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Ny vecka och nytt derby för Lindome IBK, denna gång mot FCB Partille. Första perioden var jämn, även om Partille gick till periodpaus med en uddamålsledning. Men i mittperioden havererade Lindome fullständigt defensivt vilket blev matchavgörande. Bortalaget gjorde fyra mål och det kunde blivit fler om det inte vore för några fina räddningar från Wilma Holmberg i kassen.
– Vi har en tiominutersperiod som där som är under all kritik. Ett totalhaveri och det blir väldigt matchavgörande. Vi försökte få stopp på det men fick inte det tillräckligt snabbt, säger Mathias Bernvid, tränare i Lindome IBK.

Vad är det som går snett där?
– Det är stora markeringsmissar och dåligt beslutsfattande. Vi går in huvudlöst i våra byten och har ingen tanke på vad vi ska göra.


Emilia Jansson gjorde sitt första mål för Lindome IBK.


Lindome IBK gav det dock en ärlig chans i sista perioden och med lite marginaler på sin sida hade det kunnat bli nerv i matchen igen. Vid ställning 4–6 gjorde Lindome mål – men i samma sekund som bollen skulle passera mållinjen blåste domaren av spelet och målet dömdes bort.
– Helt horribelt. Kort därpå fick Partille in ett mål och då gick luften ur oss lite.

Ett glädjeämne var att Emilia Jansson, backen som anslöt från Varla IBK inför säsongen, gjorde sitt första allsvenska mål. Efter en bollvinst i egen zon drev hon upp bollen och efter lite kombinationsspel satte hon bollen i mål.
– Det var ett väldigt fint mål. Hon har imponerat otroligt mycket i år så det var riktigt kul, säger Mathias Bernvid.
Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.