SPORT 2022-09-30 KL. 10:30

Nysatsning - bara en spelare finns kvar

Av Eric Andersson

I och med degraderingen till hockeytvåan har Hanhals Kings tvingats genomgå en total ombyggnation. Hela fjolårets trupp är borta, ledarstaben likaså. Men en spelare stannade kvar – Gustav Göransson.

Nysatsning - bara en spelare finns kvar

TV-klipp och nyheter

ISHOCKEY. När Gustav Göransson ser sig omkring i ishallen är det inte mycket som är sig likt från förra säsongen. Ingenting egentligen. Alla tidigare lagkamrater har lämnat klubben och tränarstaben är även den ny. Den enda röda tråden mellan säsongen 2021/22 och det Hanhals Kings som nu går in i hockeytvåan är han själv.
– Det är både spännande och lite tråkigt. Jag har några kompisar som kommit upp från J20. Men det kommer krävas mycket tid för att få ihop laget och spelet.

"Rörigt"
Historien som föranledde spelarflykten är välkänd vid det här laget. Efter en säsong med ekonomiska problem utbröt det totala kaoset när Hanhals Kings skulle inleda kvalspelet. Styrelsen meddelade att klubben drog sig ur kvalet av ekonomiska skäl. Dagen därpå lyckades Thomas Heden skramla ihop tillräckligt med sponsorer för att kunna genomföra ett kval. Senare samma kväll fick dåvarande huvudtränaren Per Ljusteräng sparken på grund av en tweet. Ett par dagar senare fanns en temporär ledarstab på plats och Hanhals gick in i kvalet.
– Det var rörigt... eller kaos egentligen. Man visste ingenting – om vi skulle spela eller inte.
Efter en pigg start på kvalserien gick det utför. När samtliga matcher var spelade hade Hanhals Kings åtta poäng upp till ett nytt kontrakt i hockeyettan och degraderingen var ett faktum.
– Jag tycker det är svårt att säga vad som gick fel. Vi tappade någonting längs vägen men det är svårt att sätta fingret på vad.

Spelarflykt
Under sommaren har spelare efter spelare lämnat klubben. En del för att fortsätta en elitsatsning i hockeyettan, andra för att trappa ner i lägre divisioner och några har avslutat karriären. Men Gustav Göransson är kvar.
– Jag kollade lite på andra klubbar men kände ändå att jag stannar kvar i Hanhals och göra ett sista år.
Sista år i Hanhals eller sista år som ishockeyspelare?
– Som ishockeyspelare.
Har du redan bestämt dig för att du lägger ner efter i år?
– Det är lite så jag tänker. Men sen får man väl se vad som händer under säsongen och hur tankarna går.
Hur kommer det sig?
– Jag känner att jag vill hitta på lite annat. Men jag vill ändå köra på ett år till då förra säsongen inte slutade så bra för min del. Det gick inte speciellt bra för mig individuellt och jag tappade motivationen under slutet av säsongen.

Bärande spelare

Gustav Göransson har gjort drygt 70 matcher i hockeyettan och är därmed en av lagets överlägset mest meriterade spelare. Både huvudtränare Dmitri Milchakov och sportchef Jonas Björck ser den 20-åriga centern som en bärande spelare i det helt nykomponerande laget. Ett ansvar Gustav Göransson känner sig redo att axla.
– Jo men det gör jag. Jag har aldrig haft en sån roll i seniorhockey tidigare så det ska bli riktigt kul. Förhoppningsvis kan jag få igång målskyttet och poängproduktionen överlag. Jag vet att jag har det i mig men har inte fått ut det på seniornivå. Självförtroendet har inte funnits där riktigt.
Hur många poäng siktar du på?
– Det ska bli bättre än förra året i alla fall.Fakta: Gustav Göransson
Född: 2002
Bor: Vallda
Moderklubb: Hanhals Kings
Poängproduktion 2021/22: Två mål och fem assist på 35 matcher i hockeyettan


LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SPORT

Premium | SPORT 2023-11-27 KL. 10:43
Lokal sport från helgen
Premium | SPORT 2023-11-25 KL. 19:12
Derbysegern satt långt inne

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.