Annons

Sökte vapen efter rån – hittade stor mängd kokain

Polisen gjorde husrannsakan efter att en ung man häktats misstänkt för rån. Men istället för stöldgods hittade polisen en stor mängd kokain som tillhörde en familjemedlem. Nu åtalas en man i 20-årsåldern misstänkt för grovt narkotikabrott.

Blåljus | 14 April 2020 14:21

En stor mängd kokain förpackad för försäljning, hittades när polisen gjorde husrannsakan i ett annat ärende.

FOTO: bild ur polisens förundersökningsprotokoll

I början av januari i år blev en 19-årig kille rånad utanför Elof Lindälvs gymnasium och knivskuren i armen av tre killar i 20-årsåldern. Ganska snart kunde de misstänkta för rånet gripas och de sitter häktade misstänkta sedan dess i väntan på åtal.

En av de misstänkta rånarna är väl känd av polisen och har tidigare dömts för en serie rån. Och det var när polisen genomförde en husrannsakan hemma hos honom i jakt på ett vapen, som de i ställe hittade 370,3 gram kokain i hans storebrors rum.

Packat för försäljning

Kokainet var förpackat i påsar om fem, respektive ett gram och låg i en plastpåse tillsammans med en våg, redlinepåsar och gummiband. Allt hade lindats in i en tröja som låg i den misstänktes garderob.

Storebror som också är i 20-årsåldern, har nu åtalats misstänkt för grovt narkotikabrott med uppsåt att sälja.

Nekar till brott

Han nekar till brott och menar att sedan han i början av 2019 blev dömd för skyddstillsyn för försök till stöd och sedan blev villkorligt frigiven, lever laglydigt och har ett arbete.

Påsen med narkotika har två okända personer tvingat honom att förvara, säger han i förhör. Men det blev svårt att bortförklara hans fingeravtryck på påsarna, och vid senare förhör säger han att anledningen till att han tvingades förvara narkotikan, var för att han har en skuld på 25 000 kronor hos en kille han brukar köpa kokain av när han ska ”festa”.

Att hans fingeravtryck fanns på påsarna är för att han blev ”sugen” på kokainet och mätte upp cirka 30 påsar med ett gram styck till sig själv. Att det skulle saknas 30 gram kokain när de okända personerna hämtade påsen igen, ska han inte ha tänkt på, säger han i förhören.

Vad det gäller hans bror som sitter häktad misstänkt för rån, blev polisen klar med den utredningen i början på förra veckan. Nu ska en åklagare väcka åtal.

Läs också:

Häktad rånare tidigare dömd

En häktad för grovt narkotikabrott

Hittade heroin hos familjefar

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ytterligare två häktades för grovt narkotikabrott

Nyheter De två kungsbackabor, en 29-årig kvinna och en 26-årig man, som igår begärdes häktade – på ...

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Ingen lättnad i hovrätten för heroindömd

Blåljus Den medelålders man som i april dömdes till fängelse i fem år och sex månader, fö...
Annons