Annons

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov vårdslöshet i trafik, flera fall av rattfylleri och narkotikabrott.

Blåljus | 24 September 2020 20:55

Två gånger under våren och sommaren 2019 stoppades mannen när han körde bil trots att han var påverkad av både alkohol och amfetamin.

I november samma år, när polisen försökte stoppa honom, försökte han köra ifrån lagens långa arm, med flera trafikbrott som följd.

Färden gick över en cykelbana, på fel sida om refuger och flera gånger i mötande körfält, innan han forcerade en vägbom och in på en innegård. Han försvann till fots men polisen fick tag på honom. Han hade då tre knivar på sig och i bilen låg en yxa och ytterligare en kniv.

Han var vid tillfället påverkad av både narkotika och alkohol och saknade körkort.

Var psykotisk

Mannen uppger att han varken kunnat erkänna eller förneka gärningarna, då han befann sig i en psykotiskt tillstånd.

Sedan dess har mannen tvångsvårdat enligt LVM, lagen om vård av missbrukare och tillsammans med socialtjänsten har han upprättat en rehabiliteringsplan som innefattar gruppbehandling, drogtester och stödsamtal. Vården upphörde i maj 2020.

Straffvärdet uppgår till ett kortare fängelsestraff. Men tingsrätten finner en sådan påtaglig förbättring hos mannen, att det finns särskilda skäl att döma honom till skyddstillsyn med behandling.

Fler blåljusnyheter här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skrämmande brist på empati

Krönikor Ibland kan jag faktiskt tvivla på mänskligheten. Hur står det till i huvudet på vissa? I förra ...

Oro för ökad smittspridning bland äldre

Vård Antalet smittade ökar i Halland och sprider sig uppåt i åldrarna. Region Halland uttrycker en oro för att ...

Sålde stulen fyrhjuling – döms för häleri

Blåljus En man i 30-årsåldern har dömts för häleri efter att ha sålt en stulen ...
Annons