Annons

Seger i GP-serien för Kullaviksseglaren

Året har varit en uppbyggnadsfas för Kullaviksseglaren Emil Bengtsson, som kom tillbaka till eliten efter ett uppehåll. Men trots det fightas han i toppen och vann nyligen en europacupseger och GP-serien.
Sport | 26 December 2018 14:01

Emil Bengtsson är nyss hemkommen från en tung träningsvecka i Portugal. Foto: Christian Johansson

 

Året har varit en uppbyggnadsfas för Kullaviksseglaren Emil Bengtsson, som kom tillbaka till eliten efter ett uppehåll. Men trots det fightas han i toppen och vann nyligen en europacupseger och GP-serien.

 

SEGLING. När Norra Halland når Emil Bengtsson via en sprakig telefonlinje, har han precis avslutat en veckas träningsläger i Vilamoura i Portugal. Innan dess var han i Cadiz i södra Spanien. 

Våren 2017 valde han att lämna elitsatsandet. Anledningen: det var inte längre roligt och han kände sig utbränd. Men redan i våras var han tillbaka och Norra Halland skrev om hans resa, med sikte på OS år 2020. Och än så länge har vägen dit varit framgångsrik.

 

“Det var mycket racing med pulsklockor och tracking”

I juni tog han hem sitt första SM-guld, dessutom på hemmaplan i Kullavik. I oktober vann han Europacupen i spanska Roses och nyligen fick han reda på att han tagit hem GP-serien (en nationell rankningsserie om vem som i snitt seglat bäst under året, ungefär som fotbollsallsvenskan, reds. anm).

– Det känns jätteskönt. Det har varit ett bra år både utvecklings- och resultatmässigt, säger han.

Känns det som ett kvitto på att det går åt rätt håll?

– Ja men absolut, det tycker jag. Det är kul att jag kan vara uppe i toppen och fightas.

 

Läs artikeln i sin helhet i Norra Halland

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

En starkare Bengtson tillbaka i tävling

Sport Emil Bengtson, landslagsseglaren från Kullavik, är tillbaka i tävlingsbåten. Hallå där… …landslagsseglaren Emil Bengtson från ...

Silverlycka för Maja Hansson-Mild

Sport Maja Hansson-Mild är gör sitt sista år som junior. Men åldern spelade ingen roll – 20-åringen slutade tvåa ...

Högt tryck på seglarskolorna

Sport Allt fler vill lära sig att segla. Då fylls platserna till årets sommarkurser snabbt. – Vi jobbar mycket med att ...
Annons