Annons

Satsar på möten utomhus i naturen

Dagsvandringar, after walk eller konferenser ute i naturen. Den gemensamma nämnaren är att möten i naturen får människor att vara mer sig själva.

Jobb & Pengar | 20 Juli 2021 21:00

Linda Rydström på 4 elements outdoor events arrangerar vandringar för privatpersoner och företag. 

FOTO: Christina Nordwall

Linda Rydström

Driver: 4 elements oudoor events AB

Ålder: 47 år

Bor: I Kullavik med Magnus och hunden Zingo, samt de utflugna bonussönerna Simon och David.

Intressen: Golf, padel, skidåkning, ser mycket sport, matlagning, är social och gillar att få andra att trivas.

Gör om fem år: ”Jag har en stabil tillvaro och kan leva på detta”.

– Det händer något med oss när vi är ute i naturen, tänk bara vad närvarande man blir av att sitta vid en öppen eld, säger Linda Rydström som driver 4 elements outdoor events AB.

Företaget som hon startade för drygt ett år sedan vänder sig både till privatpersoner och företag. Linda har tidigare arbetat som business controller på ett stort företag i en grannregion och är van vid att arrangera stora kundevent. Hon har också hämtat inspiration efter att ha bott utomlands och jobbat inom hotell- och restaurang.

– Jag har alltid längtat lite efter att ha mitt eget företag och jag tror på vandring som mötesform. Du får motion och en upplevelse samtidigt som du har ditt möte. Det är hållbart och förebyggande för hälsan, säger Linda Rydström.

Själv utövar Linda en del utomhussporter, hon tycker också om att laga mat och att få folk att trivas. Intressen som hon nu får utlopp för i företaget.

Spindeln i nätet

4 elements outdoor events erbjuder flera olika paket eller skräddarsyr efter önskemål. Företag kan till exempel välja att flytta ut konferensen i naturen och ha möte precis som i ett konferensrum men istället föra diskussioner på vandrande fot. Avbrott för summering, fika och lunch som vanligt, med skillnaden att allt sker ute i naturen och konferenslunchen kan lagas över öppen eld. Det går också att lägga till aktiviteter som till exempel skogsbad.

– Företaget kan fokusera på syftet med dagen och jag fixar allt runt omkring. Jag vill göra det enkelt för de som anlitar mig och visa hur mycket det ger. Jag börjar alltid med att fråga hur lång man har tänkt att dagen ska bli och utgår från det, säger Linda Rydström.

Förbereder

Detsamma gäller för privatpersoner. Ett kompisgäng, förening, möhippa som vill ut på vandring kanske tycker det är skönt att släppa ansvaret till någon som arrangerar själva vandringen och det praktiska runt omkring.

– Generellt för både privatpersoner och företag är att jag förbereder sträckan, planerar säkerheten innan, går igenom allemansrätt och visar kartan när vi ses. Deltagarna får ryggsäckar packade med allt man behöver för dagen inklusive närproducerad fika, lunch eller vad man bestämt. Jag kan vara med under hela dagen eller bara i början, det bestämmer man själv, men jag är tillgänglig hela dagen, säger Linda som alltid har en plan B om det blir riktigt dåligt väder.

Stort samarbete                          

Linda har fler ben i verksamheten och hyr också ut sig själv som projektledare. Hon ordnar vandringar med stopp hos lokala producenter, håller på att arbeta upp sitt nätverk och har precis landat ett samarbete med en stor researrangör av grupp- och konferenser.

– Det kan bli riktigt bra. Nu agerar mitt företag i Halland och Västra Götaland men med samarbetet öppnar sig hela världen, säger Linda Rydström.

Fler nyheter om jobb och pengar

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

De har landets starkaste framtidstro

Jobb & Pengar Nu är det fastställt. Halländska företagare är mest optimistiska i landet.När organisationen Svenskt näringsliv ...

Ny omgång statligt stöd till hyresvärdarna

Politik Nu kan värdar som ger hyresrabatter till företag i branscher som drabbats extra hårt av pandemin fortsä...

Företagare nöjdare - men långt kvar

Jobb & Pengar Ett hopp uppåt – men fortfarande kvar i bottenskiktet. Så kan man summera resultatet av Insikt 2020, där företagens ...
Annons