Annons

Snart invigs outletbyns nya butiker

Jobb & PengarNu är utbyggnaden i stort sett klar. 15 nya butiker flyttar in i outletbyn som fått ett elegantare utseende. Det finns också en större lekyta, ett informationscenter och nya matställen på väg in.
– Vi ville ha ett större urval. Omsättningen har fördubblats på fem år och det var dags att ta nästa steg, säger Per Wallentin, centrumledare på Hede Fashion Outlet om bakgrunden till ombyggnaden.

Second hand ligger i tiden

Toppar, jackor, scarfar, smycken och lättare kappor är det som säljs mest. Säsongen styr vad som hänger på galgarna och det ska vara modernt. Men här finns även tidlösa och roliga plagg.
 – Det har aldrig varit trendigare att vara medveten än nu, att handla second hand ligger i tiden, säger Caroline Pileström som driver A-L second hand på Västergatan.

Slutdatum satt för arbetsförmedlingen

Jobb & PengarEfter en tids oklarheter är det nu bestämt – arbetsförmedlingen i Kungsbacka stänger den 30 november.
– Fokus kommer att ligga på att söka på distans, säger sektionschef Pernilla Stamlin.
Annons

Besparingar inom förskolan väntas

Förskolan i Kungsbacka är ”för dyr” om man jämför med andra kommuner. Nu väntar besparingar på tio miljoner nästa år. Facket är kritiskt.
– Många förskollärare signalerar redan nu om en alldeles för hög arbetsbelastning, säger Ann-Britt Eriksson på Lärarförbundet.

Nej till bergtäkt än en gång

Jobb & PengarÅterigen blir det nej till en bergtäkt i Kammarberget. Skälet: dricksvatten och Västlänken.

Kungsbacka uppåt i näringslivsranking

Jobb & PengarKungsbacka tar ytterligare några kliv uppåt i Svenskt Näringslivs årliga kommunranking av företagsklimatet. Men det är en bit kvar till toppen.

Snickerifabriken nerlagd

Jobb & PengarEfter 70 år har snickerifabriken i Anneberg lagt ner. 13 anställda förlorar jobbet.

– Vi tillverkade butiksinredningar, och butiksdöd är en trend över hela världen så vi tog beslutet i våras, säger Peter Stenfeldt.
Annons

Klart vem som ska driva Kungsbackas simhallar

Jobb & PengarDet blir Medley AB som ska driva Kungsbackas simhallar. Från årsskiftet kommer företaget sköta Kungsbacka badhus och Fjärås simhall minst fem år framåt.

Färsk fisk för alla

Jobb & PengarÖver tio fiskbilar och antal butiker med särskild fiskdisk lockar kommunens kunder i nästan alla geografiska riktningar. I Åsa är det bara några hundra meter mellan handlarna. Lojalitet, utbud och smak är nyckelorden när kunderna väljer.

Inget arbetsmiljöbrott vid dödsfall

Jobb & PengarPolisens utredning om arbetsplatsolyckan vid Kungsbacka ishall i slutet av juni har avslutats. Händelsen där en man dog utreddes som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka, men utredningen har visat att ingen kan lastas för olyckan.
Annons