Annons

Inget arbetsmiljöbrott vid dödsfall

0-Toppnyhet Polisens utredning om arbetsplatsolyckan vid Kungsbacka ishall i slutet av juni har avslutats. Händelsen där en man dog utreddes som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka, men utredningen har visat att ingen kan lastas för olyckan.

Nerläggning av Magasinet ifrågasätts

0-Toppnyhet Hur går nerläggningen av återvinning i Magasinet ihop med kommunens klimatstrategi? Och hur fungerar samarbetet mellan förvaltningarna? Det undrar Miljöpartiet i en fråga till ansvariga kommunalråd.

Jula flyttar in på Hede

0-Toppnyhet Varuhuset Jula och restaurangkedjan Linnea och Basilika – nu är det klart med ytterligare två butiker i det nya handelscentret i Hede mittemot stationen.

Ny delikatessbutik i Onsala

0-Toppnyhet Charkprodukter, ostar, kött och andra goda tillbehör. I slutet av augusti öppnar en ny delikatessaffär i Onsala. – Vi såg behovet härute och har själva saknat produkterna vi ska sälja, säger Christian Peterson på Onsala delikatess AB.

Knaggligt äppelår

0-Toppnyhet Den tidiga värmen fick upp hoppet om en god skörd. Några elaka frostnätter satte käppar i hjulet. Men trots det blir det must, marmelad och müsli hos Regner Garden.

”De attackerar folk som äter”

H1 De attackerar ätande gäster, stjäl bullar ur deras händerna och lever om på morgnarna. Fåglarna i Kungsbackas innerstad upplevs som ett återkommande problem för restaurangpersonal och fastighetsägare. Utan en fungerande lösning.

Person fastklämd på arbetsplats

Jobb & Pengar En person blev igår fastklämd mellan en lastbil och någon slags "trumma" på en arbetsplats vid ishallen i Kungsbacka. Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka och gjorde under gårdagen en teknisk undersökning på platsen. 

Sommarjobbare bjuder på musik i Kungsbacka

Jobb & Pengar Att sjunga, dansa och spela musik kan vara det bästa sommarjobbet för den med intresset. I sommar får tolv ungdomar chansen att göra just när kultursommarjobbare införs på test. 

Nej till seniorbostäder vid fjorden

Jobb & Pengar Hur länge ska den obyggda Onsalavägen få stoppa byggprojekt? Det undrade nyligen en markägare som vill bygga seniorbostäder intill i fjorden med stöd av 500 pensionärer i SPF. Länge till, verkar svaret vara från kommunstyrelsen efter mötet i tisdags.

Över tusen bostäder planeras vid Inlag

0-Toppnyhet Drygt tusen bostäder och uppemot 2 600 fler invånare i centralt i Kungsbacka. Planprogrammet för sydöstra Kunsgsbacka är klart och ska nu ut på samråd.
Annons