Annons

Särö strået vassare i derbyt

Både Särö Seahawks och Sandö IBK stod på noll inför derbyt. Det var oundvikligt, ett av lagen skulle ta sina första poäng.
Sport | 17 November 2018 21:52

Dan Sällylä i Särö Seahawks I matchen mot Sandö IBK.

FOTO:

”Det ska smälla lite när det är derby”, säger målskytten och Särötränaren Dan Sällylä. Foto: Caroline Holmgren

 

 

Både Särö Seahawks och Sandö IBK stod på noll inför derbyt. Det var oundvikligt, ett av lagen skulle ta sina första poäng.

 

INNEBANDY: DIVISION 2

Särö Seahawks – Sandö IBK 6–4 (0–0, 4–3, 2–1)

 

Det blev en sval första period och kunde ha gått åt vilket håll som helst. Men fem minuter in kom matchens första mål i form av Sandö IBK:s Max Åkerström. Sex sekunder (!) senare var det dags igen, denna gång var det Isak Svensson som var snabbast på bollen.

– Vi valde en annan taktik och fick mer spring i benen. Vi orkade mer, säger Dan Sällylä, spelande tränare i Särö Seahawks, om det som hände efter Sandös 2–0-mål.

 

För då blev det fart på spelet. Dan Sällylä spräckte nollan bakom Max Bjurlöf och sedan hängde resten av laget på. 0–0 hade blivit 4–2 på 14 minuter och när den andra perioden var slut hade Sandö reducerat till 4–3 i form av Theo Andersson.

– Då kändes det som att vi skulle ta hem det, säger Dan Sällylä.

 

Bortalaget lyckades aldrig ta igen försprånget och det blev Särö som tillslut drog det längsta strået en jämn match till trots.

 

Läs mer i tisdagens tidning.

 

Matchfakta:

Särö Seahawks – Sandö IBK 6–4 (0–0, 4–3, 2–1)

0–1 (25.52) Max Åkerström, 0–2 (25.58) Isak Svensson, 1–2 (26.59) Dan Sällylä, 2–2 (31.14) Ian Johnsson, 3–2 (32.01) Anton Gabrielsson, 4–2 (34.47) Arvid Hulthén, 4–3 (37.33) Theo Andersson, 5–3 (46.41) Dan Sällylä, 5–4 (46.18) Anton Iserö, 6–4 (47.29) Dan Sällylä

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varla har gjort klart med ny tränarduo

Sport Varla IBK har hittat Jonas Gustafssons ersättare. Duon Peter Jacobsson och Mikael Agergård har hämtats in frå...

Veteranen blåstes på milstolpen

Sport Niklas Nyman hade chansen att ha spelat i en förbundsserie under fyra olika årtionden. Men en envis axelskada och ...

Varlamålvakten utsedd till seriens bästa

Sport Sajten Innebandymagazinet har bett alla tränarna i division ett att utse säsongens bästa spelare på respektive position. ...
Annons