Foto: Tommi Rotonen/Strängnäs Segelsällskap

 

Förra året kom de på femte plats, som nykomlingar. I helgen seglade de upp i toppen. Nu går Särö BK för titeln i allsvenskan.

 

SEGLING: Särö BK gjorde sin första säsong i allsvenskan förra året och slutade på en stark femteplats. Efter årets första deltävling, som arrangerades i Strängnäs, visade de att det inte var någon tillfällighet då de seglade in på delad förstaplats. Lagmedlemmen Björn Palmquist var nöjd efter den första helgen.

– Det var en välarrangerad första regatta och jag tycker att resultatet speglar hur vi seglar. Alla i båten visste vad de skulle göra och vi kämpade för varje poäng. Vi är väldigt nöjda.

 

Allsvenskan körs i korta race med sex båtar mot varandra. Först i mål vinner. Av de tolv race som seglades under helgen kom Särö etta eller tvåa i tio stycken. Målsättningen inför fortsättningen är tydlig.

– Vi är alla vinnarskallar med mycket erfarenhet. Målet är såklart att vinna allsvenskan, säger Björn Palmquist.

 

Den andra lokala klubben, SS Kaparen, hade det desto tyngre. Med sju sistaplatser i de tolv racen ligger man även sist i totalen efter den första helgen.

– Det var en tuff helg för oss, men vi håller ju på att göra en ungdomssatsning, en breddsatsning för att få in nya seglare med mindre erfarenhet. Då kan det bli såhär, säger SS Kaparens lagledare, Thomas Hansson Mild.

 

Nu blickar båda lagen fram mot nästa deltävling som går i Malmö om två veckor. För SS Kaparen är det en chans till revansch.

– Vi får sätta oss ner och prata om vad vi kan göra bättre till nästa gång. Vi är sugna på revansch och vi kämpar på, säger Thomas Hansson Mild.