Annons

Riktade luftpistolen mot lektionssal

Det stora polispådraget i Kungsbacka igår, när det kom larm om skjutvapen utanför Aranäsgymnasiet, har i dagsläget två misstänkta. Det gäller olaga hot och brott mot vapenlagen.

Blåljus | 29 Maj 2020 14:25

Det blev en stor polisinsats i centrum, efter att en ung man viftat med ett vapen utanför en skola, den 28 maj 2020.

FOTO: Kristian Alm

Det har inte varit lätt att reda ut händelsen vid Aranäsgymnasiet igår. Men klarlagt är att skolan låste sina dörrar efter att två elever sett en ung man vifta med ett vapen.

– De sitter i ett klassrum och kan se fem killar och en tjej. En av killarna drar fram en pistol och riktar in mot klassrummet och det görs en mantelrörelse, säger utredare, Lars Liffner, polisen i Kungsbacka.

Larm om skjutvapen vid skola

Larmet går via 112 och vid Swedbank får polisen tag på flera killar och en tjej. Men två av killarna ska ha försvunnit från platsen.

– Med hjälp av signalementet så anträffar man en kille vid stadshuset och i hans ryggsäck anträffas en luftpistol, säger Lars Liffner.

Killen som hade luftpistolen greps initialt av insatsstyrkan som kallats till Kungsbacka. Han är 16 år gammal och bosatt i kommunen. Han togs med till polishuset och är delgiven misstanke om brott mot vapenlagen.  

En 16-åring som bar en luftpistol i sin ryggsäck, togs av insatsstyrkan igår. Foto: Läsarbild

18-åring misstänkt för hotet

På Vallgatan får polisen tag på ytterligare en ung man att kontrollera. Och det är nu en 18-åring från Kungsbacka som misstänks för olaga hot, men nekar till brott.

– Det står skrivet i stjärnorna varför han gjort som han gjort. Nu ska vi försöka få ner luftvapnet för teknisk analys och sedan gå vidare med att höra fler personer som befann sig i klassrummet. Det kan komma att bli fler målsägande i ärendet, säger Lars Liffner.

Av de sex ungdomar som befann sig på platsen ska en av dem vara elev på skolan. Den 16-åriga tjejen misstänks för brott mot vapenlagen efter att man hittat en pepparspray på henne.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ny estetprofil på NA-programmet

Skola Nästa läsår kan elever med intresse av både naturvetenskapliga och estetiska ämnen välja Naturvetenskapsprogrammet med ...

Inbrottsvåg sveper över Kungsbacka innerstad

Blåljus Lås din dörr! Med den uppmaningen vänder sig polisen i Kungsbacka till allmänheten. Detta sedan flera ...

Man skickade hotfulla sms till ex-frun

Blåljus En man från Kungsbacka skickade flera hotfulla och kränkande sms till sin ex-fru. Nu döms han fö...
Annons