Annons

DEBATT: Provocerad av de som jobbar hemma

Debatt | 18 Februari 2021 19:00

"Jag blir så provocerad när man själv jobbar mer än någonsin och en klick är hemma och är utvilade"

FOTO: Pixabay

I spåren av covid-19 skapas orättvisor som jag blir provocerad av.
Det som stör mig är den klick människor som arbetar hemma och glider runt i myskläder hela dagarna och har all tid i världen att ta en promenad mitt på dagen eller ha sovmorgon.
 
Ingen ska inbilla mig att gemene man som jobbar hemma arbetar sina 40 timmar per vecka. Vi som har arbete som omöjliggör arbete hemma skulle bokstavligen kunna jobba ihjäl oss. Inte minst vi som arbetar inom vården.
 
Vi som är på våra ordinarie arbetsplatser ska, utöver sedvanliga arbetsuppgifter, vara innovativa och skapa digitala lösningar och alternativ. För egen del har jag haft noll och ingen positiv fördel av covid-19.
 
Jag får höra kommentarer från personer som arbetar hemma som: ”jag har aldrig varit så här utvilad”, ”jag har så mycket tid över att umgås med familjen”, ”jag hinner träna ”, ”så härligt att kunna vara ute flera timmar varje dag i solen” med mera. För deras del är det tack vare covid-19.
 
Jag blir så provocerad när man själv jobbar mer än någonsin och en klick är hemma och är utvilade. En ännu större klick är de som förlorat sina jobb eller kämpar för ekonomisk överlevnad på grund av covid-19. Utöver dessa ”klickar” av människor finns det en grupp som ingen vågar prata om och det är alla som utnyttjar möjligheten att vara sjukskrivna eller vabba på grund av covid-19 vilket i sin tur ger oss andra ännu mer att göra. Jag vet att livet inte är rättvist men hade varit fint att slippa höra om det.
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

3 Kommentarer

Läs Även

Debatt: Hur får vi ett samhälle för alla?

Debatt Jag var på promenad med hunden och samtidigt som jag var på väg att gå hem ser jag en ...

FHM: Man kan träffas och kramas efter två veckor

Nyheter På torsdagen direkt efter lunch meddelar Folkhälsomyndigheten att man nu bedömer att skyddet efter två doser covidvaccin ska ...

Nationell pressträff: Skärpta regler för serveringsställen

Nyheter På onsdagens pressträff deltog bland andra statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Anna Ekström, samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör ...
Annons