POLITIK 2023-01-20 KL. 19:45

"Vi kommer göra fler yrkanden!"

Av Kristian Alm

– Jag tycker vi kan hålla oss på en bättre nivå.
Det säger socialdemokratiska kommunalrådet Magdalena Sundqvist efter moderaten Emanuel Forsells ironi om läskunnighet i skolnämnden.


Magdalena Sundqvist, oppositionsråd för Socialdemokraterna. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Det handlar om Socialdemokraternas yrkande i för- och grundskolenämnden där de vill göra mångmiljonsatsningar på bland annat elevhälsa och pedagogiska måltider inför 2024.
Men sedan ett par år har majoriteten ändrat budgetprocessen så att nämnder inte ska lägga önskemål i pengar, utan bara beskriva utmaningar inför framtiden. Det blir sedan en diskussion mellan nämnd och budgetberedning var ramen ska hamna.
Att Socialdemokraterna inte följde den gången, irriterade nämndens ordförande Emanuel Forsell som i ett syrligt uttalande tyckte att S borde höja sin läsförståelse och följa budgetordningen.
Det har i sin tur fått oppositionsrådet Magdalena Sundqvist att reagera.
– Jag vill inte säga något tillbaka, jag tycker vi kan hålla oss på en bättre nivå. Men jag vill klargöra att vi har rätt att lägga vilka yrkanden vi vill i nämnden.
Att det är riktigt visade sig förra året när en moderat ordförande fick för sig att vägra ta emot ett liknande yrkande om miljonsatsningar, men efter samtal med kommunledningen fick böja sig och be om ursäkt.
– Jag tycker att den nuvarande arbetsgången är ganska otydlig. Vi kommer att fortsätta att lägga tilläggsyrkanden som innebär siffror i fler nämnder.TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.