POLITIK 2022-08-30 KL. 12:50

Toppolitikern tar time out

Kristdemokraternas Benny Strandberg, bosatt i Kungsbacka, var en av politikerna som fanns med i den stora granskning som gjordes angående kopplingar till mc-gäng. Nu har han tagit time out från politiken.

Toppolitikern tar time out
Benny Strandberg tar en time out från politiken. Arkivbild: Norra Halland.

TV-klipp och nyheter

Det var Acta Publica tillsammans med tidningen GT som avslöjade att totalt drygt 60 politiker i landet hade kopplingar med ökända mc-gäng.

En av dessa var Benny Strandberg, regionpolitiker i Halland och bosatt i Kungsbacka.

Nu har kristdemokraten Strandberg, som sitter med i både regionstyrelsen och regionfullmäktige, bestämt sig för att kliva av politiken. Han meddelade detta i ett pressmeddelande under tisdagen.

"Jag har beslutat mig för att, med omtanke om mitt parti, avstå från kandidatur till såväl Regionfullmäktige som Kommunfullmäktige. Jag tar nu en time-out för att partiet ska kunna hantera frågan i sin takt", skriver han i meddelandet.

I en intervju med Kungsbacka-Posten sade Strandberg att han inte ångrade det som hänt. Bland annat ska han ha varit på en fest där även medlemmar från Hells Angels deltagit.

Strandberg finns även med på KD:s valsedlar till kommunfullmäktige. Han står dock där på åttonde plats och i dagsläget har partiet tre mandat i kommunfullmäktige.
TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.