Ullared, samhället som ligger i korsningen mellan väg 153 och 154.
Många beger sig kanske till Ullared för att besöka Gekås och handla. Men kanske har man en stund över innan det är dags att bege sig hem eller varför inte göra Ullared till sitt utflyktsmål. Varför inte packa fikakorgen och ta picknick vid Sumpafallen eller kör en bit till på 153:an till Gällared och sväng höger in på Hallands vackraste väg som bjuder på vackra stopp med möjlighet att duka upp sin fikakorg. Här kan man ta en avstickare och gå och titta på Döda fallet. Fundamentet och ruinen efter kraftverket står kvar. Här finns caféer och sevärdheter att besöka och kör man en bit på 153:an till Gällared kan man svänga in och köra på Hallands vackraste väg.
I Källsjö gamla lanthandel ligger i dag Källsjö Mejeri. Här har man sedan 2006 tillverkning och även café där man serverar sin egen ostkaka.
– Det är lite olika hur man vill ha sin ostkaka men vanligast är med jordgubbssylt och grädde eller glass, säger Alice Erlandsson som jobbar i cafét.
Källsjö Mejeri har till och med den 19 augusti öppet dagligen kl 13-17. Andra öppettider under höst, vinter och vår.
I Fridhemsberg hittar man det lilla bageriet AVE Kultur som drivs av paret Andrée och Emelie Victorin.
– Vi öppnade i maj och kastade oss ut i ovissheten, skrattar Andrée som har en bakgrund som kock.
– Vi hade bakat mycket hemma och kände att det här var något vi ville satsa på.
Paret bakar surdegsbröd och i utbudet finns även Hitte-på-brödet.
– Det är ett bröd som vi ändrar smak på varje vecka. Många har sitt favoritbröd. Men Hitte-på-brödet är för den våghalsige. Men många tycker det är ett kul koncept.
AVE Kultur har öppet onsdag-fredag kl 8-15 och lördag kl 8-13.
Det här är något för den äventyrlige. Här kan man kasta sig ut i linbanor, balansera på stockar uppe bland träden och svinga sig i lianer. Höghöjdsbanan består av fyra olika banor med olika höjd och svårighetsgrad och olika åldersgräns med start från åtta år och uppåt.
Några som testade banan var familjen Ahlquist.
– Det ser kanske inte så högt ut från marken men när man kommer upp känns det högre, säger Matilda Ahlquist.
För att vara säker på att få en tid är det bra att boka innan. Höghöjdsbanan är öppen tisdag, onsdag, fredag, lördag och söndag.
Strax söder om Ullared ligger Sumpafallen. Här kan besökarna promenera längs den forsande ån. Varför inte packa fikakorgen och ta picknick vid Sumpafallen eller kör en bit på 153:an till Gällared och sväng höger in på Hallands vackraste väg som bjuder på vackra stopp med möjlighet att duka upp sin fikakorg. Här kan man ta en avstickare och gå och titta på Döda fallet. Fundamentet och ruinen efter kraftverket står kvar.
I den lilla byn Svartrå några kilometer från Ullared hittar man Gunnagård kött och chark. Gården drivs av Jannike och Richard Näslin Westin och är specialiserade på lantraser.
– Vi är en öppen lantrasgård och vi har linderödsgrisar, göingegetter, orusthöns och roslagsfår, säger Jannike.
I påskas öppnade man gårdsbutik och café och här kan man även bo på lantgård i en stuga. Och familjen har många planer på gång.
– Nästa år ska vi öppna en liten promenadstig i skogen där man kan komma nära alla djuren och gå vidare till ekomuseet Gunna grotta. Till nästa sommar ska vi öppna klappzoo där man får klappa getter, får och grisar. Det ska även bli en inte-nudda-markenbana, säger Jannike.
I gårdsbutiken säljer man kött och chark gjorda på gårdens djur och i cafét serveras våfflor, kakbuffé och paj.
– Vi gör emmer och dinkelvåfflor med öl, tillägger Jannike.
Gunnagård har under sommaren öppet torsdag till lördag kl 11-15, på lördagar är det grissafari (Kolla deras facebooksida för avvikelser). Under resten av året är det öppet på lördagar, men kolla deras facebooksida för exakt tider.
Ska ge stöd för ökat förebyggande arbete
Utreds internt av socialtjänsten
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.