NYHETER 2022-03-21 KL. 10:20

Skrotbilarna tillbaka vid Skärsjön

Av Kristian Alm

Ett av de tristare vårtecknen har redan skådats – i helgen brann en övergiven husvagn vid Skärsjön och intill står ännu en dumpad bil.

Skrotbilarna tillbaka vid Skärsjön

TV-klipp och nyheter

Norra Halland har återkommande rapporterat om problemen med dumpade skrotbilar vid Skärsjön. Efter begäran från markägare har kommunen tvingats rycka ut och transportera bort bilarna.
Det kan handla om bilar som varit inblandade i brott där man vill undanröja fingeravtryck och spår, eller helt enkelt någon som vill slippa betala för skrotning.
Det har även funnits problem med kopparkabeltjuvar, där en av dem under förra säsongen bodde i en husvagn på en liten väg intill sjön.
Den husvagnen är nu borta och vägen avspärrad med kraftiga stenar. Men en liten bit därifrån hade en annan (?) husvagn ställts upp, alldeles vid vägen upp till vindkraftverken. I lördags kväll tände någon eld på den, och nu återstår endast sotiga rester.
Men det finns redan ännu en skrotbil parkerad. Ett stenkast från den brunna husvagnen står en övergiven Jeep Cherokee årsmodell 1990 inkörd på en liten skogsväg. Jeepen är avställd men ägs enligt fordonsregistret av av en 31-årig man från Veddige.
Man tycker att ansvaret att forsla bort bilar borde ligga på ägaren, men är bilen anmäld stulen är det inte solklart. Inte heller är markägaren skyldig, utan efter polisanmälan är det kommunen som återigen får göra en utryckning.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.