NYHETER 2020-06-16 KL. 21:17

Polisens vädjan: parkera rätt vid stranden!

När solen och värmen får oss att flämtande kasta oss i bilen för att svalka oss vid närmaste badstrand tänker vi kanske inte alltid så noga på var vi parkerar. Det borde vi göra, tycker polisen i Kungsbacka som nu vädjar om bättre parkeringshyfs på sin Facebooksida.

Polisens vädjan: parkera rätt vid stranden!

TV-klipp och nyheter

Man kan kanske tycka att det finns viktigare saker att fundera på, än var folk ställer bilen när de ska gå och bada. Men faktum är att en felparkerad bil kan utgöra skillnaden mellan liv och död om någon råkar skada sig vid besöket på stranden.

Når fram för sent


När ambulans, polis och räddningstjänst hindras från att ta sig fram till en olycksplats av en massa felparkerade bilar går värdefull tid förlorad. Vill det sig illa kan det medföra att räddningen når fram för sent, till den som är nödställd.

”Lämna fri väg till vattnet”


För att så inte ska bli fallet går Polisen i Kungsbacka nu ut med en vädjan på sin Facebooksida.

”Tänk på att alltid ställa bilen så ambulans, räddningstjänst och vi kan komma så långt fram till vattnet som möjligt!”, skriver polisen och fortsätter: ”Vi vill även be er ha bättre koll på varandra vid vattnet, så att vi slipper drunkningsolyckor. Det kan handla om att lägga undan mobiltelefonen och ha fokus på varandra. Tänk även på att hålla avstånd och visa varandra hänsyn, stay safe!”

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Många har säkert undrat vad det är för ett litet hus som nyligen återställts vid Lindomemotet längs E6:an. Under våren tog den gamla smedjan form igen och påminner nu om gården som länge låg där.