NYHETER 2024-09-20 KL. 14:42

Skadat fartyg med farlig last passerar Kungsbacka

Av Ronny Karlsson

Ett skadat fraktfartyg med ammoniumnitrat i lasten kommer att passera Kungsbacka under sin resa mot Litauen. Länsstyrelsen i Halland följer utvecklingen men bedömer inte att det finns någon större risk för en olycka.

Skadat fartyg med farlig last passerar Kungsbacka
Ett fartyg med ammoniumnitrat har skadats men fortsätter sin resa och kommer troligen att passera Kungsbacka. Bilden är tagen på ett annat fartyg. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Fartyget har fått mycket uppmärksamhet under fredagen. Det handlar om ett fraktfartyg som är på väg från Kolahalvön till Litauen.

Enligt Göteborgs-Posten är fartyget skadat och det har slagits larm om att det behövs en reparation av fartyget.

Resan till Litauen går förbi Göteborg och Kungsbacka söderut men under fredagseftermiddagen befann sig fartyget vid Stavanger på den norska sydkusten.

Kustbevakningen i Göteborg är i beredskap och bevakar fartygets färd.

Länsstyrelsen i Halland meddelade under fredagseftermiddagen att man håller koll på fartyget.

– Vi följer händelseutvecklingen noggrant och samverkar både lokalt, regional och nationellt, säger Christian Lundin, beredskapsdirektör på Länsstyrelsen i Hallands län.

Man uppger också att det inte är ovanligt att transporter med det här slaget i våra farvatten. Det slås också fast att ammoniumnitrat i sig inte är explosivt, men att det kan bli det i kombination med bränsle.



TV-klipp och nyheter

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Historiska smedjan vid E6 har byggts upp på nytt

Många har säkert undrat vad det är för ett litet hus som nyligen återställts vid Lindomemotet längs E6:an. Under våren tog den gamla smedjan form igen och påminner nu om gården som länge låg där.