NYHETER 2021-10-11 KL. 10:35

"Jag kände sådan glädje när vi korsade mållinjen"

Seglarnas mästare eller familjekampen för familjen Westerlind från Kullavik om man så vill. Det var pappa Marcus Westerlind som äntligen fick ta hem den prestigefyllda tävlingen.

"Jag kände sådan glädje när vi korsade mållinjen"
Jubel för Kullaviksborna Marcus Westerlind och sonen Viggo.SEGLING. – Det var en rolig familjekamp, säger Marcus Westerlind.

Det var inte konstigt att den 51-årige Kullaviksbon tyckte det efter att Seglarnas mästare avgjorts i Marstrand. Sonen Marius, 19 år, kvalade tidigt in till tävlingen genom att vinna USM i matchracing. Lillebror Theo, 17 år, fick sin plats genom en SM-titel i 29er.

I Seglarnas mästare möts alla svenska mästare från de olika klasserna i en tävling i J/70-båtar. Pappa Marcus Westerlind hade bokat boende på Marstrand för att kolla på sönerna. De planerna ändrades när han fick ett mejl där sonen Theos mejladress efterfrågades. Det var en påminnelse om att det skulle köras ett kval i sprint-SM. Det slutade med att Marcus Westerlind blev sugen , ställde upp och gick och vann SM-guldet.

– Det var otroligt otippat, säger den meriterade seglaren.

Under 90-talet gjorde han en OS-satsning i 470, OS i Atlanta blev misslyckad men han vann två VM-brons och ett EM-guld. Nu väntade alltså Seglarnas mästare – det fanns en revansch att utkräva där.

2017 visste nämligen Marcus Westerlind att han skulle vinna. De ledde stort och skulle bara jubla när en konkurrent träffade en stormby och i stort sett flög förbi med mindre än metern kvar.

– Jag kommer kanske vakna upp resten av livet och se båten dundra förbi, men jag hoppas att jag slipper, sa han då till NH.

Vinnaren då hette Anton Dahlberg som i somras tog OS-silver ihop med Onsalaseglaren Fredrik Bergström. De skulle mötas i finalen även 2021.

– Jag sa att jag hade en oplockad gås med honom.

 

Skulle få sin revansch


I finalen fanns även mellansonen Theo med. I Marcus Westerlinds båt fanns yngste sonen Viggo 14 år. De skulle få sin revansch på Dahlberg & Co och resten av Seglingssverige. Den här gången dök ingen båt upp från ingenstans och Marcus Westerlind kunde skrika ut segervrålet.

– Jag kände sådan glädje när vi korsade mållinjen, det var länge sedan jag kände en sådan glädje.

Hur stort är det för dig att vinna?
– Det är stort. Det var så länge sedan jag var aktiv. Jag gjorde en kort OS-satsning men fick aldrig ett riktigt erkännande. Det här är ändå det, nu har jag fått visa att jag har något, säger vinnaren som vann tillsammans med sonen Viggo och Oskar Ljung, Magnus Augustsson.

Läs fler sportnyheter här. 

Magplask för Aranäs
HANDBOLL 2021-10-23 KL. 18:30

Magplask för Aranäs

Mittbackens förlösande mål
FOTBOLL 2021-10-23 KL. 16:55

Mittbackens förlösande mål

Åsa stormar mot seriesegern

Nya chefer till Kulturskolan
KULTUR & NÖJE 2021-10-22 KL. 20:00

Nya chefer till Kulturskolan

Temadag med digitala möjligheter
NYHETER 2021-10-22 KL. 18:00

Temadag med digitala möjligheter

Berättarfestival på Fyren
KULTUR & NÖJE 2021-10-22 KL. 14:30

Berättarfestival på Fyren

Elektronen flyttar till Fyren
NYHETER 2021-10-22 KL. 09:00

Elektronen flyttar till Fyren

Tredje dosen vaccin igång i Kungsbacka
NYHETER 2021-10-22 KL. 07:00

Tredje dosen vaccin igång i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

HANDBOLL 2021-10-23 KL. 18:30
Magplask för Aranäs

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.