NYHETER 2021-12-26 KL. 18:00

Lyckad satsning på friluftsliv i Halland

Av Elisabeth Däljemar

Med 100 specialarrangemang särskilt riktade till friluftsovana bestämde sig Länsstyrelsen i Halland och de halländska kommunerna för att göra 2021 till Friluftslivets år. Satsningen blev lyckad.

Lyckad satsning på friluftsliv i Halland
Satsningen på friluftsliv har varit lyckad under året. Foto: Pixabay.

TV-klipp och nyheter

Cirka 3 000 personer deltog i de 100 särskilt anordnade aktiviteterna som under Friluftsåret ägde rum i Hallands naturreservat.
I många fall handlade det om guidningar som anpassats till friluftsovana. Såväl fotvandringar och olika hälsorelaterade aktiviteter, som information om allemansrätten, djur och natur har lockat nya besökare till våra skyddade naturområden.
För att möta det ökande söktrycket pandemin fört med sig har flera av länets naturreservat fått nya eller uppdaterade faciliteter, såsom parkeringsplatser, grillplatser, offentliga toaletter och permanenta aktivitetsstråk.
I Kungsbacka har en ny naturumutställning som invigts under året rönt uppmärksamhet. Kommunens satsning på Hemesterbussen har också varit lyckad.

Under Friluftslivets år har landets landshövdingar utmanat varandra i en stafett. För Hallands del har det inneburit att landshövding Brittis Benzler varit på besök i fyra av länets naturreservat.
— Det har känts angeläget att få diskutera friluftsliv med ledande kommunföreträdare och roligt att få höra om allt som gjorts under friluftslivets år, säger Benzler.

Friluftslivets år 2021 avslutas med en konferens i Åre. Där kommer det nyss gångna friluftsåret att sammanfattas. Samtidigt ska behoven hos framtidens friluftsliv diskuteras.
Att friluftsåret snart tar slut innebär dock inte att satsningen på ett mer aktivt friluftsliv kommer att utebli.
Nästa år utlovas ytterligare ett antal aktiviteter som framförallt riktar sig till unga, utrikesfödda och kommunala beslutsfattare.


Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter