NYHETER 2021-05-10 KL. 21:00

Lagar mat med hjärtat

Mangomousse, yuzusorbet, pilgrimsmusslor med sesammajonäs och råbiff med wasabicreme. Det är några av de rätter som går att äta på Elof Lindälvs restaurangskola.

Lagar mat med hjärtat
Josefin Sundin, Caroline Berntsson och Emil Johansson

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter



Elof Lindälvs restaurangskola får Dagens ros i Norra Halland.  ”Tack för väldigt god och vällagad mat och fin service. Kommer åter”, skriver matgästen som ger skolan Dagens ros.

När Norra Halland besöker Elof Lindälvs restaurangskola ska eleverna i årskurs 3RL18 ha asiatisk afton i restaurangen. Cirka 20 elever i 18-årsåldern är i full färd med att laga en femrättersmeny som de också ska servera.

Det blir till exempel Hoisinanka i baobröd med ponzukål och grillad tonfisk. Även dryckespaket ingår.


Asiatisk mat


– Det är första gången eleverna lagar asiatisk mat på skolan och det är nyttigt för dem att få träna på att servera, säger Emil Johansson, restauranglärare, som planerat kvällens meny in i minsta detalj.

Han går runt bland eleverna i skolans restaurangkök och ger instruktioner och hjälper till där det behövs.

Restaurangen har öppet blandade tider, både dag och kväll. För att boka bör matgäster ringa eller mejla.

– Det känns jättebra att få Dagens ros, eftersom eleverna är väldigt duktiga och gör ett bra jobb, säger Charlotte Costerdal, arbetslagsledare och lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Elof Lindälvs restaurangskola.

 

Vill jobba praktiskt


Inne i restauranglokalen håller en grupp elever på att duka och göra fint. De har serveringskläder på sig och är glada och taggade inför att få servera kvällens gäster.

En av dem är Moa Lundin, 19 år. Hon har tidigare varit ute på praktik hos golfrestaurangen Robins Forsgården och tycker nu att det ska bli roligt att få servera i skolan.

– Jag ser fram emot att få jobba här i kväll. Vi har vårt gymnasiearbete snart klart och det ska bli kul att få känna på det praktiska arbetet, säger hon.

Marie Adielsson är restauranglärare. Hon ger eleverna vägledning i dukning och serveringsarbete.

– På grund av Covid-19 har eleverna arbetat hemifrån. Jag vet att det betyder mycket för dem att få vara tillbaka på skolan och jobba praktiskt, säger Marie Adielsson.

Masihollah Walizadah och hans klasskamrater ställer sig vid baren och Norra Halland tar några fotografier. Det märks att de trivs med sin utbildning och att de gillar gemenskapen i klassen.


Läs mer:


Elof Lindälv öppnar igen


Elever i kockduell på Elof Lindälv


Ministerbesök på Elof Lindälv



Företaget satsar i Kungsbacka:
NYHETER 2025-05-23 KL. 07:00
Premium

Företaget satsar i Kungsbacka: "Vi kallar det rum att älska"

Ny visningsträdgård med växthus, uterum och pergola

TV-klipp och nyheter

Lyckat fiskeprojekt i Veån gav en tår i ögat
2025-05-22 KL. 21:00
Premium

Lyckat fiskeprojekt i Veån gav en tår i ögat

Ån restaurerades - ska se ut som för 150 år sedan

Stjärnan i en stor intervju inför finalen
2025-05-22 KL. 20:00
Premium

Stjärnan i en stor intervju inför finalen

✔ Om att vara utanför elvan ✔ Var hon vill bo ✔ Den stundande finalen

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Gabriella var rädd för vatten – nu är livet skutor och havet

Gabriella var rädd för vatten – nu är livet skutor och havet

Gabriella var livrädd för vatten men en skolresa förändrade allt. Nu är havet hennes liv och sedan 15 år tillbaka jobbar hon på och med Ostindiefararen Götheborg. Fast nästa äventyr är en långsegling med man och barn i egen båt.