NYHETER 2023-03-02 KL. 11:45

Kommunen har lyft behov av fler bussar

Av Johanna Simonsson

Trånga bussar där det inte finns möjlighet till sittplats upplever flera personer som Norra Halland varit i kontakt med som osäkert. Även Kungsbacka kommunen har fått in klagomål.
– Vi har lyft behovet till Hallandstrafiken och Västtrafik, säger Agneta Nordström, specialist på infrastruktur på Kungsbacka kommun.

Kommunen har lyft behov av fler bussar
Kommunen har fått in klagomål från resenärer angående trånga bussar, berättar Agneta Nordström, specialist på infrastruktur på Kungsbacka kommun. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Norra Halland har tidigare rapporterar om trånga bussar som gör att resenärer tvingas stå upp under resan. Detta är även någonting som kommunen fått till sig.
– Vi har fått in samtal om bland annat Kullavik och där satte vi in en skolbuss. Vi har även fått samtal som berör Oskarsberg i Onsala, säger Agneta Nordström.
Åsatjejen Leia Steen har tidigare vittnat om att hon tycker det känns osäkert att stå upp på resan till och från skolan i Kungsbacka när bussen kör i 80 kilometer i timmen. Hon berättar också att bussarna ibland är så fulla att de inte ens stannar.
– Vi har ju köpt in skolbusskort till gymnasieelever och vill såklart att barnen kommer till skolan. Det vi som kommun kan göra är att lyfta problemet till ansvariga, vilket vi har gjort. I julas fick vi svar av Hallandstrafiken och Västtrafik att de skulle försöka hitta lösningar åt oss, säger Agneta Nordström.

Fler bussar
Västtrafik håller fortfarande på med sin översikt för Kungsbacka men meddelar att det kan bli aktuellt med fler bussar. Något som Agneta Nordström ser som önskvärt.
– Det är positivt att vi har så många som vill resa kollektivt och hållbart. Då är det även bra om vi kan utöka så det går fler bussar.
Även om många upplever det som osäkert så är det lagligt med stående resenärer i bussar som kör utanför tätorten.
– Bussar är gjorda för att man ska kunna stå sen vad man tycker om det det varierar. Jag har inga problem med att stå på bussar, men det är alltid svårt att säga vad någon upplever som osäkert. Vår ambition är inte att människor ska resa och känna sig otrygga.TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.