NYHETER 2023-03-02 KL. 11:45

Kommunen har lyft behov av fler bussar

Av Johanna Simonsson

Trånga bussar där det inte finns möjlighet till sittplats upplever flera personer som Norra Halland varit i kontakt med som osäkert. Även Kungsbacka kommunen har fått in klagomål.
– Vi har lyft behovet till Hallandstrafiken och Västtrafik, säger Agneta Nordström, specialist på infrastruktur på Kungsbacka kommun.

Kommunen har lyft behov av fler bussar
Kommunen har fått in klagomål från resenärer angående trånga bussar, berättar Agneta Nordström, specialist på infrastruktur på Kungsbacka kommun. Arkivfoto: Norra Halland

Norra Halland har tidigare rapporterar om trånga bussar som gör att resenärer tvingas stå upp under resan. Detta är även någonting som kommunen fått till sig.
– Vi har fått in samtal om bland annat Kullavik och där satte vi in en skolbuss. Vi har även fått samtal som berör Oskarsberg i Onsala, säger Agneta Nordström.
Åsatjejen Leia Steen har tidigare vittnat om att hon tycker det känns osäkert att stå upp på resan till och från skolan i Kungsbacka när bussen kör i 80 kilometer i timmen. Hon berättar också att bussarna ibland är så fulla att de inte ens stannar.
– Vi har ju köpt in skolbusskort till gymnasieelever och vill såklart att barnen kommer till skolan. Det vi som kommun kan göra är att lyfta problemet till ansvariga, vilket vi har gjort. I julas fick vi svar av Hallandstrafiken och Västtrafik att de skulle försöka hitta lösningar åt oss, säger Agneta Nordström.

Fler bussar
Västtrafik håller fortfarande på med sin översikt för Kungsbacka men meddelar att det kan bli aktuellt med fler bussar. Något som Agneta Nordström ser som önskvärt.
– Det är positivt att vi har så många som vill resa kollektivt och hållbart. Då är det även bra om vi kan utöka så det går fler bussar.
Även om många upplever det som osäkert så är det lagligt med stående resenärer i bussar som kör utanför tätorten.
– Bussar är gjorda för att man ska kunna stå sen vad man tycker om det det varierar. Jag har inga problem med att stå på bussar, men det är alltid svårt att säga vad någon upplever som osäkert. Vår ambition är inte att människor ska resa och känna sig otrygga.



SENASTE TV-NYHETERNA

Fängelse väntar efter knivhot på krogen
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:04
Premium

Fängelse väntar efter knivhot på krogen

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong
FAMILJ 2023-03-28 KL. 20:45
Premium

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong

Konflikt om kamera –
VÅRD 2023-03-28 KL. 19:00
Premium

Konflikt om kamera – "vill att mamma mår bra"

Inför avgörandet – värvar från rivalen
HANDBOLL 2023-03-28 KL. 16:22

Inför avgörandet – värvar från rivalen

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.