NYHETER 2021-10-07 KL. 14:00

Inga rekord – men ännu ett lyckat golfår

Golfklubbarna runt om i kommunen kan se tillbaka på ännu en positiv säsong, med mycket spel. Rekordsiffrorna som nåddes under 2020 vad gäller speltryck har mattats av något, men det råder inga tvivel om att sporten fortsatt mår bra.

Inga rekord – men ännu ett lyckat golfår
Karolina Bohlin på Forsgården ser tillbaka på ett bra golfår.GOLF. Högsäsongen är slut och golfklubbarna går in i en lugnare fas, där banorna förbereds för nästkommande säsong. Klubbcheferna på kommunens banor kan konstatera att 2021 har varit bra.

– Vi har haft en väldigt bra säsong med mycket spel. Vi ser fortfarande en effekt av det stora intresset som exploderade förra året och som hållit i sig i år, säger Håkan Emqvist, klubbchef på Kungsbacka golfklubb.

Håkan Emqvist berättar att Kungsbacka golfklubb under ett normalår har 33 000 spelade varv golf. 2020 låg den siffran på 43 000 varv.

– Den siffran har gått ner något i år, men förra året hade vi ett varvantal som var mer än vad banan klarar av. I år ligger vi något över siffrorna vi nådde 2018 och 2019, så vi är väldigt nöjda, säger han.

Annorlunda säsong


Grannklubben Vallda golf & country club kan se tillbaka på en säsong som inte liknat någon annan, i och med att man stod som värd för stortävlingen Scandinavian mixed.

– Vi hade ganska lite spel i början jämfört med förra året i och med att vi hade lite begränsningar inför tävlingen, säger klubbchefen, Patrik Fredriksson.

Efter tävlingen har fokus legat på att låta medlemmarna spela så mycket som möjligt, vilket gjort att varvantalet gått ner jämfört med ifjol. Mellan den 21 juni till 29 september i år hade Vallda 18 000 spelade rundor, 6000 färre än under 2020.

– Vi är jättenöjda med året och det var så klart väldigt spännande med tävlingen. Den gick väldigt bra och vi fick bra feedback. Efter tävlingen har vi velat att medlemmarna skulle få så mycket tillgänglighet som möjligt till banan, säger Fredriksson, som inte stänger dörren till en ny upplaga av Scandinavian mixed på Vallda.

– Vi skulle ju gärna vilja ge våra medlemmar chansen att se tävlingen och det var surt att inte alla kunde ta del av den. Det är inte omöjligt att vi försöker en gång till, men inte än på flera år.

"Varit fantastiskt"


Även på Sjögärde golfklubb ser man tillbaka på ett bra 2021.

– För vår del har det varit väldigt bra. Förra säsongen var ju ett rekordår men årets säsong har också varit riktigt bra, säger klubbchefen, Henrik Dehlryd.

Karolina Bohlin på Forsgårdens golfklubb konstaterar att golfen generellt mår väl.

– Vi mår bra och det gör våra närmsta grannar också. Det kommer vi nog göra ett tag till, jag hoppas det i alla fall, säger hon.

Forsgården har i nuläget inga spelrätter till salu, och de som vill sälja sin spelrätt hittar snabbt en köpare. Forsgården har, likt övriga klubbar haft en väldigt bra säsong.

– Den har varit fantastisk. Det har varit ganska likt förra året, även om det varit lite mer luft i spelschemat. Förra året var det ju ett galet tryck, säger Karolina Bohlin.

Läs fler sportnyheter här.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.