NYHETER 2023-02-21 KL. 07:45

Här är planerna för de tomma lokalerna

Av Johanna Simonsson

Strosar man runt i innerstaden kan man springa förbi en och annan tom lokal. En del. kommer dock inte vara tomma så länge till. Enligt Monika Hamrin, fastighetsägare, är det ett stort tryck på lokalerna.
– Det är svårt att få lokal i Kungsbackas innerstad.

Här är planerna för de tomma lokalerna
I Cosas förra lokal på Storgatan ska Trendenser flytta in. Foto: Johanna Simonsson

En av de nu tomma lokalerna är Cosas tidigare lokaler på Storgatan 10. I slutet av mars öppnar inredningsbutiken Trendenser sina dörrar där istället. Det drivs av bloggaren, föreläsaren och författaren Frida Ramstedt.
– Det kommer säljas inredning men det blir också en mer involverad verksamhet som kombineras med kurser och workshops, säger Monika Hamrin, fastighetsägare.
På Södra Torggatan 5 blir det återigen en skönhetssalong i lokalen när Lavish Beauty flyttar in.
– De gör naglar och fransar. Inflytt blir senast första mars, säger Dan Stenlund, fastighetsägare.


Vic har flyttat ifrån Östergatan och det är ännu inte bestämt vad som ska plats i lokalen framöver. Foto: Johanna Simonsson


Vic flyttade till Storgatan 16 vid årsskiftet och lämnade därmed den gamla lokalen på Östergatan 9 tom. Vad lokalen ska fyllas med är inte bestämt i nuläget.
– Vi ska göra en planändring tillsammans med Aranäs och Meras fastigheter där vi ser hur vi ska få ett bättre liv på Östergatan och Norra Torggatan. Vi måste hitta en helhet och se vad som saknas i innerstaden. Därmed kommer det inte bli någonting permanent där. Vi har haft några som varit intresserade av att ha lokalen under en kortare period men inget som kommit till avslut än, säger Christofer Bengtsson, fastighetsägare.
Lindar´ns förra hörnlokal på Västergatan 9 har heller ingen bestämd hyresgäst än.
– Vi väntar fortfarande på den rätte och rätt som det är kommer det. Vi har haft några intresserade men just nu, i och med det ekonomiska läget som är, så ligger det lite på is, säger fastighetsägaren Gunilla Eliasson.
Landet ingenstans förra lokal på Västergatan 3 såldes i juli förra året.
– Det är en privat person som köpt det, så vi vet inte om det blir verksamhet eller bostad där, säger Maria Adielsson, fastighetsmäklare på Bjurfors.


Huset på Västergatan där Landet ingenstans tidigare huserade såldes i somras. Foto: Johanna SimonssonSENASTE TV-NYHETERNA

Fängelse väntar efter knivhot på krogen
NYHETER 2023-03-29 KL. 07:04
Premium

Fängelse väntar efter knivhot på krogen

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong
FAMILJ 2023-03-28 KL. 20:45
Premium

Sofia uppfyller drömmen om en rockabillysalong

Konflikt om kamera –
VÅRD 2023-03-28 KL. 19:00
Premium

Konflikt om kamera – "vill att mamma mår bra"

Inför avgörandet – värvar från rivalen
HANDBOLL 2023-03-28 KL. 16:22

Inför avgörandet – värvar från rivalen

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda
NYHETER 2023-03-28 KL. 14:45

Bra betyg till förskolor – föräldrarna nöjda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Hunden Sigge trivs med att vara hemma igen

Ettårige schäfern Sigge sprang iväg i samband med en trafikolycka i januari. Medan matte Johanna Almtén låg på sjukhus drog ett stort sökpådrag igång. Sigge observerades flera gånger under det ett och ett halv dygnet han var borta, men det var först när han såg Johanna som han vågade sig fram. – Det går inte att beskriva hur underbart det kändes.