Vädret idag
Skurar
11°C
Prognos maj 24, 2019
dag
Regn
13°C
 

NH skapar onödig oro med hemtjänstgranskning

Det är inte konstigt heller att de gör detta, vilka artiklar om inte dessa ger mycket klick och intäkter?

 

Jag kan också förstå kommunen varför man från början inte ville informera kunder om dels nytt planeringssystem eller att man dragit av 20 procent av insatstiden. Detta är något som kunden ej skall märka av när personalen utför sina insatser utan allting skulle flyta på som vanligt.

 

Nu blev det ju något helt annat med facit i hand och varenda person ute i verksamheterna skall ha en riktigt stor eloge för hur man kämpat dessa veckor, alla vikarier, undersköterskor och koordinatorer.

 

Vi går nu mot bättre tider och med tiden så är jag övertygad om att det nya planeringsverktyget kommer bli uppskattat och bra både för personal och kunder. Det är både i kommunens och Intraphones intresse att få det så bra som möjligt för alla, så klart.

 

De 20 procenten är på väg tillbaka, kanske inte på alla enheter ännu men inom en snar framtid och kontinuiteten är också på väg tillbaka.

 

Nu mäts kontinuiteten inte på samma vis som med det gamla planeringsverktyget men det blir bättre.

 

Det är också viktigt att benämna precis som vid tidigare rapportering när NH granskar hemtjänsten att bilden som målas upp är långt ifrån sann på många enheter i kommunen, bilden man får nu är att det är kaos i hela kommunen vilket inte är sant.

 

Så låt oss blicka framåt gemensamt inom Vård och omsorg mot ljusare tider.

 

Kollega inom vård och omsorg

 

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

 1. Carina Möberg
  mars 4th, 2019 12:51

  Den biståndsbedömda tiden i hemtjänsten har alltsedan jag , med mina företag, Hemservice i Halland AB, startade upp när Lagen om valfrihet trädde i kraft , för 10 år sedan, 2008, varit ett ständigt diskuterande.
  Vad går vi efter? Den biståndsbedömda tiden? Var kommer resorna in? Kostnaderna för själva utförandet? Hur mycket av tiden lägger kommunen ut? En fråga jag ställt sedan 2008 eftersom det skulle vara likformighet och transparens mennan kommun och s k privata utförare med kommunavtal!
  Aldrig under mina år som företagare i hemtjänst i kommunen har jag fått svar på detta!! Men jag har hört ryckten som sa något helt annat än vad kommunen pressade oss till!
  Jag har alltid sagt att skall man ljuga så måste man komma ihåg vad man sagt🌷
  Var jag förstått nu så har Intraphone också fått uppgiften att lägga de anställdas scheman och vi är då ännu längre bort från kontinuitet för kunderna, datorerna skall helt enkelt optimera och effektivisera hemtjänstsystemet. Vem som får ut medt sv detta kan man förstå.
  Min önskan är att politiker i vård och omsorgsnämnden sätter sig och åker med en hemtjänstbil en arbetsdag där 22 kunder skall besökas och larmet kan ringa när som helst. Värre än fritt fall på Liseberg
  Jag lovar!
  De som arbetar i hemtjänsten gör ett grannlaga arbete i ett system som är omöjligt💝

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Flyget är en stor utsläppsbov. Tänker du dra ner på flygandet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 24 maj

kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 11.30–13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 19 Andreas Barås Spelar Roll – en pjäs om en pjäs. Alléteatern. Av Freddi Högabo, regi Richard Forsberg och Anneli Wallander. I rollerna: Andreas Barås, Andreas Scheffel och Kjell-Åke...

Läs Mer

Så här funkar eNH!