Annons

Nätbedragare åtalas för nya bedrägeribrott

Den 21-åriga kungsbackabon som tidigare dömts för att ha bluffat till sig pengar från personer på nätet åtals nu för nya nätbedrägerier. Den här gången ska han ha lurat 20 personer på totalt 34 838 kronor.
Nyheter | 24 September 2019 16:00

Norra Halland har flera gånger tidigare skrivit om mannen som systematiskt lurat folk på nätet att köpa varor som han falskt påstått sig sälja. Senast i mars dömdes han till fem månaders fängelse efter att ha lurat ett 60-tal personer på pengar. I juli blev han villkorligt frigiven från fängelset men återgick snabbt därefter med brottsligheten.

Förra veckan häktades han för nya bedrägerier och nu åtalas han. Mannen ska ha lagt ut på annonser på nätet där han påstått sig sälja konsertbiljetter till bland annat John Mayer, Håkan Hellström och Rammstein. Han har också falskt sålt ett Nintendospel. Totalt har han bluffat till sig 34 838 kronor från 20 personer.

I polisförhör erkänner 21-åringen gärningarna. Han uppger att han har ett spelmissbruk – något han tidigare har talat öppet om i en stor intervju i Norra Halland.

Läs mer: Begärs häktad för nya nätbedrägerier

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skolskjutsbeslut klara

Skola Nu har kommunen skickat ut beslut om skolskjuts. Förra årets hårda strid där föräldrar fick ...

Förseningar i tågtrafiken

Trafik Ett signalfel mellan Helsingborg och Ängelholm skapar just nu förseningar i tågtrafiken.Det var vid 11.30-tiden idag som ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...
Annons