Annons

Många vill stötta i krisens Kungsbacka

Restaurang Södras stödinitiativ är inte det enda i Kungsbacka. På flera håll formerar sig nu småföretagare och föreningar för att stödja varandra – och andra – i coronakrisen. Här är några exempel:

Jobb & Pengar | 29 Mars 2020 20:12

Coronakrisen har slagit klorna i såväl privatpersoner som lokala småföretag. Men mitt i krisen finns även en del ljusglimtar. Allt fler engagerar sig för att hjälpa andra få tag på nödvändigheter, utan att behöva bryta mot rekommendationen om social distansering..

FOTO: Pixabay

Vinföreningen Munskänkarnas Kungsbackasektion, som tvingats ställa in alla sina restaurangbaserade aktiviteter under våren, försöker kompensera traktens krogägare för intäktstappet detta orsakar.

57 portioner från Esters

I lördags inledde medlemmarna sin stödaktion genom att beställa shoppinglunch för avhämtning på Restaurang Esters. 57 portioner blev det, som Munskänkarna kompletterade med vintips och vinprovningsprotokoll, som de lördagshungriga medlemmarna kunde ta med hem tillsammans med maten.

Munskänkarna planerar att fortsätta sitt stödlunchande under hela våren, hos olika restauranger i Kungsbacka med omnejd.

Avhämtning på Coop i Frillesås

Traktens livsmedelshandlare stöttar också i coronatider.

På Coop i Frillesås har man börjat serva kunder i riskgrupp med varuplockning och matkassar för avhämtning. Tisdagar och torsdagar kan den som inte vill gå in i butiken få varorna på sin inköpslista packade av butikspersonal och levererad utanför affären.

Beställer gör man på telefon eller via mail, senast klockan tio samma dag som varorna ska hämtas upp. Avhämtning sker mellan 18-19 på tisdags- och torsdagskvällar.

Ny service i Gällinge lanthandel

Gällinge Lanthandel erbjuder sina riskgrupps-kunder en liknande tjänst. Här är det dock inga särskilda tider som gäller. Hungriga som inte vill gå in i butiken kan när som helst höra av sig via telefon, mail eller Facebook messenger för att beställa varor som sedan kan hämtas utanför butiken.

Stöttar vårdpersonalen – fastän han själv är i kris

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Dags att öka vår krisberedskap

Nyheter Nästa vecka går i krisens tecken. Då arrangerar MSB årets Krisberedskapsvecka. Årets tema är hemberedskap – ett ämne som ...

Kommunen efterlyser äldre – var är de som behöver hjälp?

Vård Med anledning av spridningen av coronaviruset ska personer över 70 år samt andra som befinner sig i riskgrupp, hålla sig ...

Färre varsel – men allt fler blir arbetslösa

Jobb & Pengar Regeringens stödåtgärder har dämpat varselvågen som sköljt över arbetsmarknaden de senaste veckorna. Men samtidigt ...
Annons