Annons

Många hjälper på nätet

Region Halland vädjar om att skydda de äldre och i riskgrupp. På Facebook finns flera lokala grupper som ställer upp. Amanda Mars som startade Coronahjälpen – Kungsbacka, är rörd över engagemanget.
– Alla ställer upp, säger hon.

Nyheter | 27 Mars 2020 15:28

Amanda Mars från Älvsåker startade facebookgruppen Coronahjälpen – Kungsbacka

FOTO: privat

Tidigare idag meddelade Region Halland att läget är allvarligt. Smittspridningen ökar och det är av största vikt att skydda personer över 70+, samt andra i riskgrupp. Regionens vädjan gäller hjälp att nå ut till de äldre, som bör stanna hemma och begränsa sina sociala kontakter.

För de som behöver hjälp med allt från handling till service finns hjälp att inte bara av kommunen, utan också ideellt håll.

Facebookgruppen Coronahjälpen-Kungsbackas medlemmar hjälper till.

Växte fort

– Jag startade gruppen i mitten av mars. Jag är lite begränsad att själv hjälpa mina äldre för att jag har barn, men jag tänkte att jag kan hjälpa till med att organisera andra. Det blev otroligt populärt, jag tror vi fick 200 medlemmar redan det första dagen, säger älvsåkersbon Amanda Mars.

Gruppen erbjuder hjälp i första hand för äldre och personer i riskgrupp. Men också till de som inte kan handla för att de är förkylda.

– Det kan också handla om att efterlysa något, om alvedonen är slut. Vi vill hjälpa på alla sätt vi kan. Vi har fantastiska medlemmar som är utspridda över hela Kungsbacka kommun, och som hjälper till överallt, säger Amanda Mars.

Insamling till sjukhus

Gruppen har ett informationsblad som de försöker sprida över kommunen. Inom kort ska några skolbarn ut och sätta upp informationslappar om att gruppen kan hjälpa till.

Just nu pågår också en insamling till Drottning Silvias barnsjukhus.

– Deras personal ska stötta upp IVA på Östra och har efterfrågat hjälp att samla in bland annat frukt. En av gruppens moderatorer, Victoria Moen startade insamling som var uppe i 2 000 kronor efter två timmar. Vi har också fått hjälp av Ica Maxi som ska sätta ihop lådor med frukt, energibars och dricka, berättar Amanda Mars.

Victoria Moen startade en insamling i gruppen.

Engagemanget i gruppen är rörande, menar Amanda.

– Det är vår grupp, alla som är med. Det är en otrolig sammanhållningen och alla ställer upp, det är häftigt. Jag sitter och är helt rörd, säger Amanda mars.

 

Fler grupper finns

Norra Halland har tidigare skrivit om Facebookgruppen ”Corona – hjälp till riskgrupper och äldre i Kungsbacka med omnejd”.
Här kan du läsa mer om den: Lokalt initiativ ska stötta riskgrupper

 

Mer läsning:

Coronaläget i Halland

Regionens vädjan: “Läget är allvarligt, hjälp oss nå de äldre”

Nytt förbud mot folksamlingar

Flera sjuka i covid-19 på äldreboende

Aranäs open ställs in

 

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

Mordbrännares bekant begärs häktad

Blåljus En kvinna bekant med den 35-årige man från Kungsbacka som sitter häktad för bland annat grov ...

Utbildning ska ge bättre företagsklimat

Jobb & Pengar Efter några år med uppgång rasar Kungsbacka återigen på Svenskt näringslivs rankningslista över bästa företagsklimat. ...
Annons