Annons

Man dömd för flera våldtäkter mot barn

En 27-årig man har dömts till sju års fängelse för flera fall av våldtäkter mot barn. Barnet, en flicka bosatt i Kungsbacka, var bara tolv år när övergreppen började.

Blåljus | 20 Juli 2021 19:00

27-åringen, som är släkt med flickan, har under ett par års tid vid flera tillfällen utsatt flickan för olika typer av sexuella övergrepp. Det har rört sig om såväl vaginala som orala samlag, samt andra med samlag jämförbara handlingar.

Mannen har medgett en del av de handlingar som åtalet beskrivit, men påstår att det funnits samtycke. Ett barn kan dock enligt lag aldrig ge sitt samtycke till sexuella handlingar. Flickan har dessutom berättat att hon känt sig utnyttjad, rädd och mått dåligt över det mannen gjort mot henne.

I förra veckan föll så domen mot mannen i Varbergs tingsrätt. För flera fall av våldtäkt mot barn blev straffet sju år i fängelse. Han ska även betala 280 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tingsrätten friar mordmisstänkta kvinnan

Åsa Den kvinna som stått åtalad för knivmord på en man i Åsa har frikänts av Varbergs tingsrä...

Busschauffören smet från olycksplats

Nyheter En busschaufför i tjänst krockade med en personbil men istället för att stanna kvar och lä...

Körde med 2,14 promille - nu får han sitt straff

Trafik Egentligen skulle han ha fått fängelse. Men trots att han kört trafikfarligt mitt i centrala Kungsbacka med 2,14 ...
Annons