Korrigerad mening:: Enligt Rydfeldt föreslog kommittén att Samuelsson skulle få behålla sin post som suppleant i Eksta, men det röstades ner på mötet.

 

– Om man lämnar partiet för att man inte får ett uppdrag sitter nog inte den liberala känslan så djupt. Då kanske det är bra att man lämnar.

Det säger nomineringskommitténs ordförande Tommy Rydfeldt som menar att Lars-Ove Samuelsson saknade förtroende i partiet.

 

 

Enligt Rydfeldt föreslog en person på nomineringsmötet att Samuelsson skulle få behålla sin post som suppleant i Eksta, men det röstades ner. (I tisdagens papperstidning stod felaktigt att Samuelsson föreslagits av nomineringskommittén).

– Hade Lars-Ove Samuelsson varit närvarande på mötet hade han kunnat argumentera för sig själv. Nu valde bara sju av 65 att rösta på honom.

Kunde du inte hört av dig och förklarat efteråt?

– Vi har många som uttrycker intresse för uppdrag, vi kan inte kontakta alla och förklara varför de inte fick något.

Inte ens en som haft uppdrag i över 50 år?

– Hade han varit på mötet hade han fått en förklaring.

Kritiken mot att kommunalrådet Ulrika Landergren inte koncentrerar sig på Kungsbacka utan även har uppdrag i partistyrelsen och i EU, avvisar Rydfeldt helt.

– Ulrikas uppdrag berikar oss, hon informerar oss hela tiden om vad som händer i partistyrelsen och regionkommittén i EU. Vi har en direkt ingång och behöver inte ringa någon.

Liberalernas lokalordförande Monica Neptun beklagar att Samuelsson och Hansson lämnat partiet.

– Det är jättetråkigt. Men jag vill inte kommentera nomineringskommitténs arbete, den är helt självständig.

Koncentrerar partiet uppdragen på för få?

– Jag tycker att vi sprider uppdragen rätt så väl. Men det gäller också att få fram unga medlemmar som kan känna sig för.

Är det bra att satsa stora resurser på en kommunalrådspost?

– Som litet parti diskuterar vi det inför varje val. Genom ett kommunalråd får vi en person som sitter i Stadshuset, i ledningen, vi får information och kan vara med och påverka. Vi kommer också ut bättre i medierna.

Men ni gick bakåt i valet?

– Man kan alltid vara efterklok. Nu håller vi på med en utvärdering av valrörelsen och vad vi kunde gjort bättre. Det kommer ett val till!

 

Läs mer: Liberaler hoppar av

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varnar för rådjur på motorvägen

Trafik Rådjur som kommit över på fel sida av viltstängslet ställer just nu till trafikproblem på E6 i ...

Fortsatt fångst av sandödlor

Nyheter Räddningsaktionen för att sandödlan ska överleva i Onsala fortsätter. Göteborgsforskaren Mats Olsson har fått ...

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...
Annons