Annons

Låser dörrar efter brott mot besöksförbud

Trots besöksförbudet har folk gått in på vård- och omsorgsboenden.
Nu har kommunen fattat beslut om att kunna låsa ytterdörren.
– Jag tycker verkligen det är ledsamt att folk inte respekterat besöksförbudet. Det är för att försöka stoppa smittan, säger Lillemor Berglund, förvaltningschef Vård och omsorg.

Vård | 27 Juni 2020 21:00

Den 11 mars infördes besöksförbud på alla vård- och omsorgsboenden i kommunen. Efter att det brutits mot förbudet, låser man nu också dörren.

FOTO: Ann Kristin Ekman

Det var den 11 mars som Kungsbacka kommun fattade beslut om att införa besöksförbud på samtliga vård- och omsorgsboenden, ett led i att försöka stoppa spridningen av covid-19.

Förbudet har inneburit stora uppoffringar för många, när boende och deras anhöriga inte har fått träffa varandra. Det var först sent i maj som det infördes så kallade säkra mötesplatser på alla boenden, bord och stolar med en skärmvägg i plexiglas emellan.

Låsa vid behov

Men under våren har det också inträffat att folk har brutit mot besöksförbudet och trots allt gått in på boenden. Exakt hur många gånger det inträffat har Lillemor Berglund inte en uppgift på, men att det över huvud taget har hänt har varit tillräckligt för att fatta beslut om att enhetscheferna på de olika boendena får låsa ytterdörrana, om man upplever att det behövs.

– Vi har besöksförbud för att säkerställa att vi inte får in smittan. Det är synd att alla inte förstår vikten av det, säger Lillemor Berglund.

 

Läs mer: 

Kommunen inför besöksförbud 

Besöksförbud i boenden med särskild service

Coronaläget i Halland

Så många har dött i covid i Kungsbacka

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kvinnojouren räddad – av Coronaviruset

Nyheter 400 000 kronor. Så mycket pengar får Kungsbacka kvinnojour av staten som stöd under Coronapandemin. Den nedläggningshotade verksamheten kan ...

Frågetecken kring middagsunderhållning

Nyheter Hur många personer får egentligen sitta i publiken när en artist spelar på en restaurang? När ...

Debatt: Medelålders män struntar i avståndet

Nyheter Jag är så innerligt trött och förbannad på människor som inte kan ta hänsyn till andra, ...
Annons