Annons

Kvinnojour får miljon av Kultur och fritid

Kultur och fritid får en miljon kronor ur kommunens coronapott. Pengarna kommer att användas för att stötta Kungsbacka kvinnojour. Formellt beslut tas i eftermiddag.

Nyheter | 23 Februari 2021 12:13

Kristina Karlsson (C), ordförande i nämnden för Kultur och fritid.

FOTO: arkiv Norra Halland

– Det är väldigt glädjande att det äntligen får sin lösning och att vi kan komma vidare, säger Kristina Karlsson (C), ordförande i nämnden för Kultur och fritid.

Kungsbacka kvinnojour har länge haft det tufft ekonomiskt och efterlyst en långsiktig lösning för att kunna driva verksamheten vidare och utveckla den. Nu ser det ut som om det kan bli verklighet.

– Vi ska ha en nära dialog med kvinnojouren så att de känner sig trygga med att de kan få göra sådant de vill. Vi kommer att att arbeta förebyggande. De vill bland annat jobba med olika grupper för att informera och ”öppna ögonen”. Listan kan göras lång, säger Kristina Karlsson.

Hon är tydlig med att potten gäller för 2021 men är positiv till en mer långsiktig lösning.

– Vi får se i maj hur vi kan vi skapa förutsättningar framöver och sätta ner foten. Det skulle kunna läggas in i Kultur och fritids budget framöver. Nu är ett första möte inbokat mellan Kultur och fritid och Kungsbacka kvinnojour och vi kan inleda vårt samarbete.

Tidigare i NH:

Samverkan kan hjälpa kvinnojouren

Akut läge för kvinnojouren

Kvinnojouren hoppas på corona-bidrag

Karin blev utsatt för ekonomiskt våld

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kvinnojouren får större lokal – trycket ökar

Nyheter Kungsbacka kvinnojour har flyttat till ny lokal. Det var nödvändigt för att kunna fortsätta driva en ä...

Kommunen backar om munskydd på bibliotek

Nu får personalen på biblioteken ha munskydd om de vill trots allt. Kommunen backar. – Jag är ledsen att jag ...

Kommunen stänger verksamheter

Nyheter Kommunen stänger samtliga mötesplatser, Kulturskolan går tillbaka till digital undervisning och gymnasieskolorna har en konstant beredskap fö...
Annons