Annons

Kvinna dömd för penningtvätt och misshandel

En 45-årig kvinna har dömts för att ha hotat och misshandlat sin son, samt fyra fall av penningtvätt.

Blåljus | 23 September 2020 17:00

Det var i november 2018 som kvinnan och hennes son plötsligt kom ihop sig. Kvinnan ska då ha slagit och sparkat till honom och tryckt ner honom mot golvet. Hon ska vid samma tillfälle ha hotat att sticka honom med en kniv.

Tagit emot 200 000

Hon åtalades också misstänkt för fyra fall av penningtvättbrott. Hon ska ha tagit emot över 200 000 kronor på ett bankkonto som hon disponerar över. Sedan ska kvinnan ha gjort transaktioner och valutaköp för pengarna, i syfte att dölja att de kommer från brott, enligt rätten. Kvinnan ska inte ha ifrågasatt var pengarna kom ifrån, trots att det handlar om stora summor som hon vanligtvis inte har på det berörda kontot.

Kvinnan har mot sitt nekande dömts av Göteborgs tingsrätt till villkorlig dom och totalt 5 000 kronor i dagsböter.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nobben för Långabron

Bostad Det blir inget ekonomiskt bidrag till en nybyggnad av Långabron i Särö. Det är kommunledningens ståndpunkt. – Vi ...

Döms för att ha kränkt boende

Blåljus En anställd på ett LSS-boende i Kungsbacka döms för att ha en kränkt en av de ...

Forsbergavtal har överklagats

Politik Hans Forsbergs fallskärm har nu överklagats till förvaltningsrätten. En invånare anser att kommunstyrelsen var jävig. ...
Annons