KULTUR & NÖJE 2023-06-02 KL. 19:00

Utställning tar Pride även till Kungsbacka

Av Ronny Karlsson

På måndag inleds West Pride i Göteborg. Men även Kungsbacka blir en del av evenemanget tack vare en utställning på Hede Fashion Outlet.

Utställning tar Pride även till Kungsbacka
Jovanna Radic Eriksson ser till att även Kungsbacka blir en del av årets West Pride. Foto: Pressbild.

TV-klipp och nyheter

9 juni är det vernissage och då finns bland annat konstnären Jovanna Radic Eriksson på plats. Den Göteborgsbaserade konstnärens illustrationer känns igen genom ett färgstarkt uttryck med kroppar i fokus.

Utställningen består av ett antal olika tygkassar som tagits fram av olika konstnärer i Europa.

Utställningen pågår under hela juni månad för att hylla och sprida kunskap om Pride. Jovannas tygkassar kommer att säljas på Hede Fashion Outlet under juni och intäkterna från all försäljning av tygkassarna går till ILGA-Europe, en ledande ideell organisation som arbetar med och för hbtq-aktivister i 54 länder i Europa och Centralasien.– Pride-månaden är ett firande, men det är också ett tillfälle att belysa de många förändringar som fortfarande behövs för att skapa en värld där ingen kränks, förtrycks eller diskrimineras på grund av sin sexuella läggning eller könsidentitet. Vi hoppas att det här initiativet skapar uppmärksamhet och gör ett avtryck, säger Per Wallentin, Nordic Business Director på Hede Fashion Outlet.

Utställningen går under namnet "Be proud, be you", och genomförs på en rad av outletkedjans köpcentrum runt om i Europa.


TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.