KULTUR & NÖJE 2023-06-04 KL. 17:45

Tjolöholm satsar på barnfamiljer i sommar

Av Eric Andersson

Förra sommaren gjorde Claes Malmberg succé på Tjolöholms teaterscén. Det blir teater även i år men den här gången riktar det sig mot den yngre publiken. Nytt för i år är att ett familjekort införs som gäller för alla sommarens aktiviteter.

Tjolöholm satsar på barnfamiljer i sommar
Patrik Olderius ser fram emot en barnvänlig sommar i Tjolöholm. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Teater på Tjolöholms slott visade sig förra året vara ett framgångsrecept när Claes Malmberg gjorde succé med "Hundraåringen" som sågs av totalt 9 000 personer. Även i år blir det teaterföreställningar men nu är målgruppen familjer med barn mellan 1 och 8 år.
– Det finns ett uppdrag från vår styrelse att vi ska bredda resmålet och gå mer mot barnfamiljer. Vi ska öppna upp Tjolöholm för alla plånböcker och göra det till en naturlig samlingsplats för alla i Kungsbacka, säger Patrik Olderius, vd på Tjolöholm slott.

På Barnladan i magasinet kommer föreställningarna Folk och rövare, Djungelboken och Karius och baktus ta plats. Premiären går av stapeln 10 juli klockan 11 och därefter är det teater varje måndag, onsdag och fredag fram till 28 juli. På eftermiddagarna blir det allsång med låtar från Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga. Det kommer också finnas hoppborgar, popcornmaskin och annat kul för barnen.
– Tjolöholm har aldrig riktigt varit för barnfamiljerna, även om vi har ett lekskepp som är välbesökt. Nu påbörjar vi en satsning där vi hoppas kunna bli lekhänget för barnfamiljer om somrarna.

En nyhet för året är familjekortet som ger tillgång till samtliga aktiviteter i magasinet och barnladan. Familjekortet kostar 495 kronor, släpps den 1 juni och gäller som entrébiljett för två vuxna och fyra barn under hela juli.
– En föreställning kostar 200 kronor per barn, så det är ett lågt pris på familjekortet. Trenden idag går mot att det blir mer hemester för att gemeneman har mindre pengar i plånboken. Föräldrar som känner att de måste hitta på något i sommar kommer förhoppningsvis tycka att det här är en bra lösning och se det som trevliga utflykter, säger Patrik Olderius.
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.