KULTUR & NÖJE 2022-11-27 KL. 17:40

Många ville gå på julmarknad

Av Christina Nordwall

Julmarknaden i Kungsbacka innerstad lockade väldigt många besökare. Mat, dans kring granen, försäljare och mycket mer stod på programmet. Och jultomten förstås.
– Jag önskar mig en ny docka, säger Irma, 3 år, lite blygt.

Många ville gå på julmarknad
PÅ ÖNSKELISTAN. Irma, 3 år, önskade sig en ny docka av jultomten. Foto: Christina Nordwall

TV-klipp och nyheter

Regnet hängde i luften och termometern visade sex plusgrader. Trots det infann sig julstämningen bland besökarna på det pyntade torget. Det kom människor i alla åldrar till julmarknaden som är en återkommande tradition i Kungsbacka.
Hantverkare, UF-företagare och matföretagare fanns på plats. Den som ville kunde också köpa lotter, testa på ponnyridning eller åka en sväng med veteranbrandbilen. Det var stundtals trångt på Kungsbacka torg, speciellt när det bjöds upp till dans kring granen. Och en väldigt populär person fanns naturligtvis på plats, nämligen Norra Hallands egen jultomte. Det var många barn som ville lämna sin önskelista till honom och kön ringlade sig lång.


UF-företagarna Liam Ryttinger, Shield UF, som går på Aranäsgymnasiet, och Wilma Möller och Alice Karlsson, Divide UF, Elof Lindälvs gymnasium, tyckte att affärerna gick bra under julmarknaden.Veteranbrandbilen lockade många till en tur.TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.