KULTUR & NÖJE 2023-09-11 KL. 14:00

Isländska artisten Svavar till Kungsbacka

Av Julia Sandstén Vikberg

Isländska Svavar Knúturs framträdanden beskrivs som "en känslomässig berg-och-dalbana mellan att bli rörd till tårar till att gråta av skratt". Nu ska artisten på turné i Halland där han gör två stopp i Kungsbacka.

Isländska artisten Svavar till Kungsbacka
Artisten Svavar Knútur framträder snart på Kungsbacka teater. Foto: Pressbild

TV-klipp och nyheter

Svavar Knútur, singer-songwritern från Islands västra fjordar, reser runt i Europa med sin gitarr och gör succé hos publiken. Han har redan framträtt på Galgbergsfestivalen i Halmstad och återkommer nu till Halland för en länsturné. Första stoppet är Kungsbacka teater den 20 september där han kommer dela scen med den isländska artisten Edda Magnason. Dagen efter, 21 september, bjuder han på en intim spelning för eleverna på Löftadalens Folkhögskola i Åsa. Sedan fortsätter han sin turné till Hylte, Halmstad och Laholm.

Svavar Knútur beskrivs som en unik artist som kombinerar humor med innerlighet och avslappnad attityd. Emrik Larsson, producent på Musik Hallandia, minns sin första upplevelse med Svavar så här:

– Det var på en utbudsfestival i Göteborg. En stor isländsk man ställer sig på scen. Han börjar prata och fångar publiken direkt. Han berättar om Island där det alltid är storm och regn, det enda man kan göra där är att skriva låtar. Folk skrattar, jag skrattar. Sedan börjar han spela och sjunga med den vackraste rösten. Innerliga isländska berättelser som når fram till varenda lyssnare trots att de flesta sånger framförs på isländska. Svavar är förutom en fantastisk sångare även en riktig virtuos på gitarr, vilket gör hans konserter extra spännande, säger han i ett pressmeddelande.
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.