Under sommaren och hösten presenterar vi de bästa bilderna från medlemmarna i Kungsbacka fotoklubb. De bjuder också på en kort presentation om sig själva.
Den här gången är det Gudrun Caesars bilder vi visar upp.
Namn:
Gudrun Caesar
Ålder:
71 år
Bor:
Onsala
Första minnet som fotograf:
Valde fotografering som specialarbete på gymnasiet och vi fick i uppgift att fota våren. Jag fotade en stövel i en vattenpöl, den bilden fick jag mycket beröm för. Kameran var förstås analog med svart vit film.
Därför är fotografering så roligt:
Att kunna frysa ett ögonblick och sedan bevara det i evighet är stort och häftigt. Jag fotar också en del stilleben och då är kameran min färg och pensel.
Det fotar jag helst:
Jag fotar gärna växter med macro objektiv och försöker då att hitta annorlunda vinklar. Lika roligt är det att bygga ett stilleben och testa olika ljusförhållanden och vinklar, fotar då ofta med 50 mm fast objektiv.
Vad ska finnas i en bra bild:
En bra bild ska kännas i magen, den ska tala till mig och så är ljuset viktigt förstås.
Vilken är din bästa bild?
Jag har en bild på stjärtfenan på en Kaskelotval, den är tagen norr om Lofoten. Efter cirka fem timmar på gubbigt hav fick vi kontakt med några Kaskelotvalar, man har bara en chans att fota fenan som de enbart visar när de dyker. När man ser fenan så dyker de djupt och är sedan borta.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.